resim
Jayden Quinn Oosterwolde
Takım:Fenerbahçe
Mevki:Sol Bek
Yaş:23
Boy:1.89
Uyruk:Hollanda
  • 213
    kendisinin ve diğer fenerbahçeli futbolcuların durumu ile ilgili hepinizden farklı düşünüyorum ama burada öyle kenetlenmiş bir fikir birlikteliği var ki bunu nasıl ifade edeceğimi bilemiyorum. ama deneyeceğim. sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim: tff'nin kendisine ceza verme ya da yargılama hükmü olmayan kişidir. yargılanacağı kurum olsa olsa ceza mahkemeleridir.

    bunun sebebi de şudur: tff futbolcuları binlerce kızgın insanın önüne çıkarıp onlara futbol oynatırken onların güvenliğini sağlayacağını taahhüt ederek bunu yapar. başka türlü kimse 90 dakika boyunca çeşitli aile bireylerine küfreden binlerce kızgın insanın önüne kısa şortla çıkmaz. tff 17 mart 2024 trabzonspor fenerbahçe maçında bu insanların güvenliğini sağlayamamıştır. sahaya giren seyircilerin herhangi biri pantolonuna bıçak saklamış olsa şu anda belki de sahada bıçaklanmış futbolcuları konuşuyorduk. şimdiki haliyle bile sahada bizzat atılan maddelerle kanlar içinde maç tamamlayan adam var. bu yüzden en basit görevini yapamamış olan tff'nin başta jayden olmak üzere fenerbahçeli futbolcuları yargılama yetkisi yoktur.

    bunun yanında kendisi yerde yatan birinin kafasına tekme atmıştır. bu futbolcular topa vurdukları zaman top 100km üstüne çıkabiliyor, yani o tekme biraz daha iyi denk gelse biz o kafayı vücuttan kopup kaleye giderken falan izleyebilirdik. bunun için kendisine adli soruşturma açılması gerekir. bu tamamen ayrı bir konu.

    söylemek istediğim şu: renklerden bağımsız, sahaya tribünden fiziki müdahaleye asla asla ve asla tahammül göstermemeliyiz. trabzon fenerbahçe maçında olan şey geçiştirilirse bundan cesaretlenen herhangi bir anadolu tribünü manyağının icardi'ye bıçak fırlatmayacağını, ya da sahaya inip saldırmayacağını kesin olarak hangimiz söyleyebilir? eğer bu konu geçiştirilirse bir gün rize'de, kasımpaşa'da, galatasaray'a küfredilen başka statlarda başımıza bu tarz şeylerin gelmeyeceğinden emin misiniz? dahası, türkiye'ye futbolcu getirirken bile muhtemelen karşımıza çıkacak bir konu değil bu? teklif yaptığımız adam ya da menajeri bu olayları görmeyecek mi sanıyorsunuz? meşhur futbolcu eşi ikna etme süreçlerinde sahaya taraftar inmeleri konu olmayacak mı?

    son olarak bu tahrik işini artık sözcük dağarcığımızdan komple kaldırmamız lazım. tahrik olmak isteyen insana, tahrik eden insanın varlığı bile tahriktir. eğer bu yoldan yürümeye başlarsak, kadınları taciz eden adamları, yan baktı diye sokakta adam öldürenleri falan da meşrulaştırırız. tahrik diye bir şey yoktur. olmayacaksın tahrik, tutacaksın kendini, yenildiysen yenilgiyi kabulleneceksin. evet yenildiysen seninle dalga geçilecek. tarihimizin en güzel anlarından biri fenerbahçe stadında kupa kaldırmamızdı. biz bunu yaparak tahrik etmedik mi o insanları? hala anlatmıyor muyuz sahanızda kupa aldık diye? eğer bunu kaldıramıyorsan o stadyuma gitmeyeceksin.

    bitirirken önemli not: sözlükte uzun yıllardır yazan rasyonel bir galatasaraylıyım, kripto fenerbahçe ajanı falan değilim. başta galatasaray olmak üzere severek takip ettiğim türk sporu için en iyisini istiyorum ve bulmaya çalışıyorum. ali koç'tan hesabıma para da yatmadı*. fikrini belirten insanlara ad hominem yapmak çok kolay bir kaçış yöntemidir, lütfen yapmayalım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın