• 47
    kendi rekorumuzu egale etmemize sadece iki maç kaldı. ekarte etmemize ise üç. üstelik, en zorlu maçları geride bıraktık ve önümüzde sadece bir derbi var, o da şu an için oldukça uzakta. önümüzdeki üç maçı inceleyecek olursak; sırasıyla iç sahada hatayspor, deplasmanda alanyaspor ve yine evimizde pendikspor ile karşılaşacağız. şimdi, bu rakipleri sırayla ele alalım;

    hatayspor- volkan demirel gibi tutkulu bir fenerbahçeli'nin, takımı için en azından bir beraberlik elde etmek adına elinden geleni yapacağı kesin. lig'in ilk yarısına göre, oyun olarak oldukça dezavantajlı bir konuma gerilediklerini söylemek mümkün. zamanla, performansları giderek daha fazla geriye düştü. bunun en büyük sebebi olarak, beklerin performansındaki düşüş gösterilebilir. son dönemlerde hatayspor, formasyon değişikliğine giderek kerim alici'ye daha fazla süre vermeye başladı. aldığı süreler boyunca sıkça müdahale hataları yapan ve takımının bloklar arasındaki uyumunu koruyamayan kerim, zayıf müdahale becerisiyle tehlikeli bölgelerde faul yapmaya çok yatkın bir oyun oynuyor. bu bölgeyi mümkün olduğunca iyi değerlendirmemiz gerekiyor. tabii ki, volkan'ın, kerim'in bu eksikliklerini bilmesine rağmen onu karşımıza çıkarıp çıkarmayacağını tahmin etmek zor. fenerbahçe ile yaptığı maçta cesaret gösterip (!!!!!) onu sahaya sürmüştü.

    hatayspor deplasmanda olacak. deplasman galibiyet oranları %13. galatasaray olarak iç sahada %100 kazanma yüzdemiz bulunmakta ve bu oranı hatayspor'un bozabileceğini düşünmüyorum. ayrıca, hatayspor son 5 maçında 2 mağlubiyet, 2 beraberlik ve 1 galibiyet alarak düşük bir performans sergilemiş. buna karşılık, galatasarayımız 5 maçından da galibiyetle ayrılarak mükemmel serisini devam ettirdi. gol oranlarına baktığımızda, hatayspor'un deplasmanda maç başına ortalama 0.73 gol atma oranına sahip olduğunu görüyoruz. biz ise evimizde oynadığımız maçlarda maç başına en az 2.66 gol atma başarısını gösterdik. ayrıca, 0.8 gol yeme oranımızla, hatayspora bu alanda da üstünlük kurduk. hatayspor'un deplasmanda 1.33'lük gol yeme oranı var. tüm bu verilere bakarak, galatasaray'ın gol bulma oranının oldukça yüksek olduğunu, hatayspor'un ise pek şansının olmadığını söyleyebiliriz.

    alanyaspor deplasmanı- alanyaspor, ligin ilk yarısına kıyasla oyununu önemli ölçüde geliştirdi. geçiş oyunlarında oldukça başarılılar. davinson sanchez'in sakatlık durumu hakkında tam bir bilgiye sahip değilim ancak bu maç için onun varlığı önemli olabilir. çünkü hızlı defans oyuncularına ihtiyacımız var. özellikle ileri hatlarda baskı kurduğumuz anlarda, alanyaspor'un beklenmedik bir hızla kontra atağa geçebilme ihtimali var. nelsson ne kadar kusursuza yakın performans sergilese de, defansın arkasına atılan toplarda zorlanabiliyor; abdulkerim bardakçı da benzer zorluklar yaşayabiliyor.

    alanyaspor'un hızlı hücumlarıyla gol bulma ihtimalleri yüksek olsa da, galatasaray'ımız da olası bir baskı anında kolaylıkla gol bulabilir. rakibe uzaktan şut fırsatı vermekte ve ceza sahası içinden uzak tutmakta zayıf kalan alanyaspor karşısında, mertens ve kerem demirbay'ın uzaktan şutları bizim için çok değerli olacak. üstelik mertens'in alanyaspor'a karşı beslediği sevgiyi hepimiz biliyoruz.

    alanyaspor ve galatasaray arasındaki karşılıklı verilere göz attığımızda, alanyaspor'un evinde oynadığı maçların %40'ını kazandığını görüyoruz. galatasaray'ımızın deplasman galibiyet yüzdesi ise %73. alanyaspor, son 5 maçında mağlubiyet yaşamamış ve 3 galibiyet, 2 beraberlik elde etmişler. ev sahibi oldukları maçlarda ortalama 1.6 gol atma oranına sahipler. buna karşılık, galatasaray'ımız deplasmanda ortalama 1.87 gol atma oranına sahip. gol yeme oranlarına baktığımızda ise, alanyaspor evinde maç başına ortalama 1.33 gol yiyor; bu oran galatasaray için deplasmanda sadece 0.5. buram buram kg kokuyor bu maç. bu maça iyi bir şekilde hazırlanmamız gerekiyor.

    pendikspor- pendikspor için derinlemesine bir analize gerek yok. 3-4 gol atıp rekor kırarak şampiyonluğa bir adım daha yaklaşmamız lazım. bitiricilik konusunda zayıf olduklarını ve hem kanatlardan hem de orta sahadan yapılan delici atakları durdurmakta güçlük çektiklerini söylemek mümkün. 2 aralık 2023 pendikspor galatasaray maçından galibiyetle ayrılmıştık. bu kez, daha fazla gol atıp averajımızı artırmamız gerekiyor. pendikspor, son 5 maçında 4 mağlubiyet ve 1 beraberlik almış. deplasmanda maç başına ortalama 1.13 gol atma oranları var, gol yeme oranları ise 2.33. bu maç, kazanıp rekor kırmamız ve şampiyonluğa bir adım daha yaklaşmamız gereken bir maç olmalı bizim için.
App Store'dan indirin Google Play'den alın