• 146
    var kararının vuku bulduğu durumlarda kayıtların takip eden salı günü yayınlanması uygulaması

    herkesin ağzında 10 mart 2024 fenerbahçe pendikspor maçında fenerbahçe lehine verilen penaltının kayıtlarının yayınlanmaması için kararın bizzat var hakemi tarafından verildiği iddiası mevcut ancak ben bu iddiaya katılmıyorum. nitekim kararı var hakemi de verse var kararıyla müdahale olduğu için var hakemi ile maç hakemi arasında yaşanan diyalogun yayınlanması gerekir.

    sözü açılmışken var hakemi kendisi karar verebilir mi tartışmasına ben verebilir diyerek dahil olmak istiyorum. çünkü nasıl ofsaytta, dışarıdan gelen topta orta hakemin izlemesine gerek duyulmuyorsa penaltı içeride mi dışarıda mı tespitinde de orta hakemin izlemesine gerek yok. ancak var hakeminin kesin kanıt olmayan pozisyonda orta hakemin kararına müdahalesi doğru değil, orta hakem penaltı kararı verseydi dışarıda olduğu tam anlaşılamasaydı da bu fikrim geçerliydi. son olarak bu tür pozisyonlarda hakemlerin ofsayt pozisyonlarında olduğu gibi çizgi çekmesi, yapabiliyorsa durumu somutlaştırması gerektiğini düşünüyorum.

    penaltı tartışmasından çıkarsak var müdahalesi söz konusu olduğu için açıklanacak var kayıtlarının içerisinde olması gerekir söz konusu penaltı pozisyonunun
App Store'dan indirin Google Play'den alın