• 108
    olması gerekenden daha az ilgi gösterildiğini düşündüğüm maç. gerek derbi galibiyeti sonrası oluşabilecek potansiyel rehavet ortamı, gerek cuma günü iş çıkışı statta oluşacak atmosfer, gerekse sakatlıklar ve karşımızda çok koşan, mücadele eden, ligde eli ayağı düzgün birkaç oyuncuya sahip nadir takımlardan birisi olması sebebiyle oldukça zor geçeceğini düşündüğüm müsabaka.

    daha kasımpaşa, alanya ve adana gibi deplasmanlara gideceğimizi düşünürsek hiçbir şekilde bu tarz maçlarda puan kaybetmememiz gerekir.

    final haftalarına girdiğimiz bu dönemde, dar bir rotasyon ile ilerleyen takımımızda muhakkak bazı oyuncuların artık devreye girmesi gerekir. örneğin, şubat ayında inanılmaz bir barış alper izledik (şubat ayı lig maçlarından puan ortalaması 7.5). aynı şekilde diğer oyunculardan da artık benzer etkileri görmemiz gerekir.

    aşağıda sezon başından bu yana oynanan lig maçlarındaki en yüksek puan ortalamasına sahip 5 oyuncuyu veriyorum:

    kerem aktürkoğlu 7.51
    dries mertens 7.36
    mauro icardi 7.35
    abdülkerim bardakçı 7.27
    wilfried zaha 7.26

    *ayrıca bu isimler içerisinde maçı 8.5 puanın üzerinde bitiren isimler dries mertens, wilfried zaha ve mauro icardi olmuş 3'er kez ile.

    aşağıdaki liste ise son 5 lig maçındaki yani en güncel durumda ortalama en iyi puan ortalamasına sahip 5 oyuncu:

    kerem demirbay 7.48
    fernando muslera 7.48
    barış alper yılmaz 7.44
    victor nelsson 7.38
    kaan ayhan 7.37

    özellikle kerem demirbay'ın ve nelsson'un yükselişi takım için inanılmaz kıymetli oldu son 5 haftada.

    son olarak, sezon ortalaması ile son 5 maç arasındaki % farka baktığımız zaman negatif ayrışan 3 oyuncularımız:

    kerem aktürkoğlu -5.2%
    wilfried zaha -7.0%
    mauro icardi -4.4%

    özellikle kerem aktürkoğlu ve mauro icardi'nin sezona iyi bir giriş yaptıklarını biliyoruz, kerem aktürkoğlu ilk 10 haftalık dönemi 7.77 ile geçerken mauro icardi de 7.61 ile geçmiş. sezona iyi başladıkları ancak son 5 haftada sezon ortalamalarının biraz gerisinde olduğu bir süreçteler. bu iki ismin skor katkıları çok önemli olacak.

    bütün bu kısıtlı veriler ışığında bu üç oyuncumuzun ve bunlara ek tete gibi, hatta ziyech gibi oyuncularımızın ortalamalarının üstüne çıkması şart. son dönemde yukarıda bahsettiğim oyuncularımız bizi taşıdılar ancak kesinlikle diğer oyuncularımızın da bu bayrağı almaları ve sahneye çıkmaları gerekiyor, özellikle sezon ortalamarının altından kalanların.

    umarım final haftalarına girdiğimiz bu dönemde bütün oyuncularımız katkılarını artırır ve mutlu sona ulaşan biz oluruz.

    *kullanılan tüm veriler sofascore'dan alınmıştır. puanların hesaplanmasındaki eksikliklerin, sahaya etkisi olan birçok şeyin puana yansımadığının farkındayım ancak eldeki veri seti ile bu şekilde bir sonuç çıkıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın