• 17
    daha öncede değinilmiş ama bundan bır kaç dönem evvel bir hoca kadroyla oynuyorsa bilmemkaç değişik oyuncu oynattı, bir türlü ideal 11'i yakalayamadı vs. der dururlardı.. bir kelime öğrenince hepsi bir b.k biliyormus gibi aynı seyı tekrarlıyorlar. şimdide rotasyon çıktı.. ingiltere ligindeki gibi lig kupası, fedarasyon kupası, avrupa kupası ve lig olmak uzere 60-70 maç oynarsın senede ve bu maçlar her dönem çarşamba-pazar olur. ayrıca o liglerde futbolcular genelde milli oldugundan lig aralarındada milli takıma gider gelirler.. sende kadroda rotasyon olmalı bıdı bıdı dersin..

    ulen turkiye'de toplasan kaç tane milli yabancı var. galatasaray neill, keita, elano, dos santos, baros ve kewell'la kadrosunda en çok milli futbolcusu olan takım. birde vittek, rajnoch, sapara ile en çok milli yabancısı olan ankaragucu. şampiyon olacak fenerbahçe'de bile lugano ve guiza var milli. (guiza'ya da del bosque'nin senet borcu falan mı var alıyor anlamadım ama). e kaldı ki ne milli takımında avrupa şampiyonalarına, dunya kupalarına iki yılda bir katılmıyor.. avrupa kupalarında takımlar ön elemede eleniyor..kupa maçı dersen ligin devre arasında 3 maçtan ibaret. o zaman neyın rotasyonundan bahsediyorsunuz??

    rijkaard geldi avrupa ligi maçları peş peşeydi, araya birde lig girdi daha eylul ayına gelmeden takım 20 maç yapmıştı. bir kaç maç defanstaki adamları dinlendirdi ondan sonra adı rotasyon'cu hocaya çıktı. halbuki fikstür normalleşince ideal bir 11 uzerinde değişikliklere gitti sakatlık ve ya cezalı durumunda.. millette birşey öğrendi rotasyon'da rotasyon her spor programında konusuyorlar..
App Store'dan indirin Google Play'den alın