• 19
    oynayan kisilerin kalitesi kadar, strateji ve hilenin de onemli oldugu bir oyun. uc tip uzun esek oyuncusu vardır. birincisi kısa mesafede iyi hızlanıp onlere atlayabilen ve takım arkadaslarına yer acabilenlerdir. ikinci tip eleman ise kemik kıran diye tabir ettigimiz kıc kemigini kullanarak rakibinin belini incitebilen atlayıslar yapabilir ve bu sayede rakibin direnci onemli derecede duser. son tip eleman ise kilosuyla hızını harmanlayabilen momentum yaratacak atlayıslara sahip elemanlardır bu elemanların atlayısları rakibe son darbeyi vurur.
    strateji ise baslı basına onemli bir unsurdur. şöyleki kim ne zaman atlayacak, ne sekilde atlayacak, kimin beli uzerinde yogunlasılacak ve ardı ardı atlanırken ne kadar beklenilcek seklinde onemli sorular uzun esek takımının stratejisini olusturur. mesela cok kilolu ama hızlı adamlarınız varsa ardı ardına zaman kaybetmeden atlamaları rakibe sok etkisi yaratıp esegi cokertecektir.
    son unsur ise hiledir. genelde yatan takım hileye basvurur. atlayan takımın ne yaptıgını ya yastık aracılıgıyla ya da yanlarda musabakayı izleyen kisiler aracılıgıyla ogrenmeye calısırlar. bu noktada yastıgın guvenilir olması gercekten cok onemlidir.

    son olarak uzun esekte lakabim ucan ayi idi. hafif kilolu olmama ragmen iyi hızlanır havada suzulur butun vucudumla rakibin uzerine atlardım. hey gidi gunler*
App Store'dan indirin Google Play'den alın