• 34
    hatayspor, evinde oynadığı son 8 maçın yalnızca 1'ini kaybetti. (bkz: 25 aralık 2023 hatayspor beşiktaş maçı)
    bu maçların 5'i berabere biterken, 2'si de hatayspor galibiyetiyle sonuçlandı. bu maçlardan biri de maalesef ki galatasaray maçıydı*.
    genel anlamda ise son 19 maçtan yalnızca 3 galibiyet alabilmişler. bunun 2'si son 5 haftada alındı.

    şimdi istatistiklerden yola çıkarsak, genel anlamda kötü olup son haftalarda toparlayan bir hatayspor var. tabi ne kadar toparlanırlarsa toparlansınlar, bu maçtan galibiyet alamayacakları bir gerçek. peki beraberlik koparırlar mı?

    buradaki kritik etken, maça çıkacakları diziliştir. eğer ilk maçtaki gibi* hiç denemedikleri diziliş olan 3'lü defansla çıkarlarsa fark yerler. son haftalarda denedikleri 4-4-2'yi de oynarlarsa fark yerler çünkü gol atamayan fazlalık forvetleri var. safi zarar. 12 haftadır gol atamayan forvetten bahsediyorum!
    bizle oynadıkları maçtaki dizilişle çıkarlarsa(4-4-3'le çıktılar ama maçın başında 5'li defansa geçtiler) bir ihtimal puan alabilirler ama maalesef ki kontratakta büyük bir tehdit olan ze lamkel isimli topçularını satmışlar. ellerinde strandberg adlı o takıma göre kaliteli bir hücumcu var ama arkası iyi olmadığı için tek başına bir şey yapamaz. anca uzaktan şutlarla tehdit oluşturabilir.

    buraya kadar ciddi ciddi okumuşsanız helal olsun çünkü bu maçta teknik taktik falan işlemez beyler. neden? çünkü hatayspor takımının teknik direktörü fb efsanesi volkan demirel olduğu için bu maçın fb galibiyetiyle bitmeme olasılığı yok. birkaç gün önce emre belözoğlu'nun düştüğü duruma düşmek ister mi hiç?
App Store'dan indirin Google Play'den alın