resim
Günay Güvenç
Takım:Galatasaray
Mevki:Kaleci
Yaş:33
Boy:1.87
Uyruk:Türkiye
  • 426
    iyi kalecidir. hatta yedek için lukstur. şuan kendisini bıraksak dört büyükler hariç her takımda ekmek bulur. kendisi ritim tutmadan kaleye geçtiği için, devamlı oynama alışkanlığına sahip olmadığı için çıktığı maçlarda batirmasi normal. zaten bu adamı maç fark etmeksizin muslerayi dinlendirmek için almadık mi? fazladan maç alsın diye bir beklentimiz varsa o da lüks. giresundayken sezonun performansını veren okan, geçen yıl kaleye her geçtiğinde soru işaretiyle maç izletti bize. onun kalede olduğu ve bizim rahat izlediğimiz bir maç var mi 7-0 kazanılan kastamonuspor maçı dışında? peki neden giresun performansını veremedi? çünkü devamli oynayan bir kaleci değildi. aynı şeyi, senelerdir antep'e tek başına sezon başı en az 15-20 puan çözen günay da yaşıyor şuan.

    ben bu kaleci rotasyonu konusunda brezilya ligindeki baba takimlari örnek alırım kendime. bir takimin sadece bir tane kalecisi olacak, senede 50 maç oynanacaksa 45-46 tanesini bu kaleci oynayacak. kalan 4-5 maçı da altyapidan 17-18 yaşındaki çocuk oynayacak. artık türkiye kupası maçı olur, formalite lig-avrupa maçı olur. hem tecrübe kazanır hemde aldığı parayı bilirsin. ha bide batırırsa öz kaynak canı sağ olsun dersin.

    işin özü; günay'a çok fazla yuklenildigini, anadolu takımları için gayet iyi bir kaleci oldugunu, galatasaray'da daha fazla yapamayacağını, inşallah bu yıl stsl şampiyonluğunu bizimle beraber yaşayıp yolların ayrilacagini ve nihayet yedekte jankat'a guvenilecegini düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın