• 1770
    insanı ile, dağ, taşı, toprağı, ırmağı, denizleri ile dünyanın en güzel ülkesi. anavatan. aidiyet duygusu. gurur kaynağı. şanlı tarihi. karşısına çıkan problemlerle başa çıkma kabiliyeti. ağlarken güldürmesi. gülerken ağlatması. canın sağolsun kelimesinin başka bir dilde karşılığının olmaması.

    bu ülkeyi bu kadar güzel yapan, bu topraklarda yaşayan insanlardır.

    ancak gel görelim ki, bu insanlar artık her alanda uçsuz bucaksız bir polarizasyona maruz bırakılıyorlar. siyasette ve futboldaki kutuplaşma bizleri birbirimizden daha da uzaklaştırıyor.

    bu nasıl ve ne zaman bitecek, bilmiyorum ama bu durum beni üzüyor ve gelecek adına endişelendiriyor. kutuplaşma dünya genelinde var aslında. avrupada geçim derdinde olan, halkını düşünen, ülkesini düşünen ve gelecek adına endişelenen insanları aşırı sağcılık ile suçluyorlar. bir benzeri de bizde yapılıyor.

    namaz mı kılıyorsun? kesin akplisin. oruç tutmuyor musun? kesin chplisin. hakların kardeşliğinden mi bahsettin? pkkli bu. sakalın biraz uzun ve bıyıkların kısa mı? kesin selefi!

    neden? neden böyle olduk?

    futbol özeline konuyu indirgeyecek olursak. ya arkadaş, sen koskocu fenerbahçe kulübünün başkanısın. türkiye'nin en zengin ailesinin bir varisisin. nasıl bu kadar çirkinleşebilirsin? hadi diyelim sen çirkinleştin. ya biz? biz ne yapıyoruz? aynı seviyeye iniyoruz. oldu mu hiç? türkiye'de işler böyle yürüyor babacığım, laflarını duyar gibiyim.

    ben işte bunu değiştirmek istiyorum.

    ben temiz futbol istiyorum. siyasetten arınmış, para babalarının oyuncağı olmayan kulübler istiyorum.

    adalet istiyorum. adil düzen istiyorum. şeffaflık istiyorum. futbolun, sokak aralarında top koşturup vuruşu yaparken en sevdiği oyuncunun adını haykıran çocuk naifliğinde kişiler tarafından yönetilmesini istiyorum. rahmetli metin kurt'un dediği gibi, borsada değil, arsada oynanmasını istiyorum futbolun!

    gidin herşeyden para kazanın ama bu insanların belki de hayattaki tek mutluluklarından ellerinizi çekin!!!
App Store'dan indirin Google Play'den alın