resim
Mehmet Topal
Görev:Teknik Direktör
Takım:Petrolul
Yaş:38
Uyruk:Türkiye
  • 698
    --- alıntı ---
    transferinin aylardan beri konuşulduğunu ifade eden mehmet topal, "gizli kalan bir durum değildi. süreç son iki hafta biraz daha hızlandı. başkanım ve yönetim kurulu da müsaade etti. onlara çok teşekkür ediyorum. galatasaray'ı saha içinde ve saha dışında en iyi şekilde temsil etmeye çalıştım" diye konuştu.

    ************
    "esasında mehmet'in gitmesini arzu etmiyordum."

    ....mehmet topal'ın tercihini yurt dışından yana kullandığını da belirten adnan polat, "biz de kulüp olarak ona yardımcı olmalıydık. biz valencia ile anlaştık, mehmet de anlaştı."

    ************

    mehmet topal'ın valencia'da forma giyecek olmasının önemine dikkat çeken adnan polat, galatasaray'dan avrupa'ya giden oyuncularınsıradan bir takıma gitmelerini arzu etmediğini ifade etti.

    --- alıntı ---

    valencia'ya gitme fırsatını kaçırmayan aslan tanımı ile başlayayım.

    değinmek istediğim bir konu var, madem aylardır süregelen bir görüşme süreci vardı da yönetim bunu neden yalanladı, ne gibi bir sakınca gördüler burayı anlayamadım. aylardır bu konunun görüşülüyor olması, bizim de transfer konusunda orta saha mevkisinde çok önceden çalışmalara başladığımız anlamına gelir diye düşünüyorum. hem alınacak bir oyuncu hem de mehmet topal'ın alternatifleri sanıyorum çok önceden belirlenmiştir. aksini düşünmek bile istemiyorum açıkçası. bu kritik nüans da bizi yapılacak transferlerin ligde oynadığı süreçte kasetlerden daha ayrıntılı izlendiği ve oyuncular hakkında daha geniş fikirler elde edildiği sonucunu ortaya çıkarır. bu da yapılacak transferlerin kaliteli ve mücadeleci olma zorunluluğunu doğurur. normal bir transferden beklenenle, önceden izlenerek yapılacak transferin takıma yapacağı katkı birbirinden farklı olmalıdır, değilse çalışmaların öncesinin başlamasının anlamı olmaz. bu da taraftar olarak benim beklentimi yükseltir açıkçası.

    diğer bir konu adnan polat'ın oyuncularımızı ısrarla avrupa'nın kalburüstü takımlarında görmek istediğini belirtmesi. bu da galatasaray'ın avrupa'da sahip olduğu kalite değerini yükseltmeye yönelik bir hamle olsa gerek ki bu benim daha önceki yönetimlerde amaçlandığını düşünmediğim* bir farklılık. bu yönden bu artı puanı adnan polat ve yönetimine yazmak lazım. sonuçta bir takımın dışarıdan bakıldığında kıstas alınacak en önemli noktalarından birisi de genç yaşta yetiştirdiği oyuncuları pazarlama stratejisidir ki mehmet topal transferi bu konuda bence bir başarıdır.

    son olarak bu düşünceler ışığında mehmet topal'a yeni futbol yaşantısında başarılar dileyelim. umarım sağlam kişiliği ile birlikte futbolunu da sentezler ve galatasaray'ı en güzel şekilde temsil eder, galatasaray'ı david villa'ya anlatır.*
App Store'dan indirin Google Play'den alın