• 709
    ozellikle ikinci yarisini cok kotu oynadigimiz ve avrupa kupalarini bu sezon kapadigimiz mac. mac sonu duygulariyla yazmak istemedim zira takima ve teknik heyete cok yuklenecek bir durum olmadigini dusunuyorum, mevcut yonetimimiz ali koc'un bile yapamayacagi zararlari yapti takimimiza ve resmen baltaladi. tek tesellimiz takimini boyle gozden cikaran yonetim varken zaten devam etmek cok yipratici olacakti, lig sampiyonlugu gercekten onemli ve onu riske atmis olacaktik, zira hakikaten cok iyi rakipler var avrupa liginde. benficalarla liverpoollarla leverkusenle bu dar kadroda oynayip persembe-pazar trafiginde istemedigimiz yerlere gidebilirdi is. bu sefer de ibre yoneticilere degil oyunculara ve hocaya donerdi ister istemez, yoneticiler zaten defolup gider 2 ay sonra, galatasaray da umurlarinda degil ismini cismini gorup duymayiz cogunun ama olan oyunculara olurdu.

    yabanci siniri olan ve hem ulke hem kulup ekonomisi cok kritik esiklerde olan bir ligde, kalkip yabanci hakkini ve maas butcenin de en buyuk paylarini kullandigin adamlarin 4-5 tanesini hic kullanamadigin bir takimda hala zirve yarisi veriyor olmak zaten mucize. bu noktada ozellikle okan hoca ve 3-5 ekstra oyuncu katkisinin payi var sadece. ndombele-ziyech sahada yok, tete guya sahada ama katki yok, zaha zaman zaman katki verebilse de iki ucu keskin bicak bir tip, aldigin solbek iyi katki veremedi yolladin, tas gibi sag bekin de ayrilmis, bir de sergio'n var futbolu birakmis gibi takilan. ne yapilan yanlis transferler takimdan yollanip duzeltilmeye calisildi, ne de bek icin alinan oyunculari avrupaya ekleyebildi. bunlarin 1-2 tanesi falan olsa hadi neyse dersin de, bu kadar hatayi tasiyamazdi mevcut kadro. bunlarin hepsi ayri ayri kovulma sebebi. sampiyon takimini guclendirmek bir yana, daha da zayiflattin resmen 2-3 sov ugruna. neyse bunlar baska basliklarin konusu tabi. bu mac ozelinde etkileri de yikici oldu.

    prag her ne kadar kaliteli bir rakip olmasa da, kopenhag gibi dsiplini ve fizik gucu yuksek bir rakipti ve bizi yine kopenhag gibi harika analiz etmisler. bek problemlerimizi gorup bol bol stoperlerle bek arasina orta actilar ve 2 macta da ayni orta kafa golunu attilar bize. bunlar tesaduf degil, orta alandaki pas kalitemizin zayifligi, direk paslarla savunma arkamiza kosular, malesef onlar adina her seyin planli oldugunu gosterdi. bunlari uygulama konusunda kalite sikintisi yasarlar diye bekliyor insan, ama masallah kopenhag da prag da ust duzey kaliteli oyunculari varmis gibi pas siddeti ve bitiriciliklerde iyi is cikardilar. biz normal gunumuzden cok daha savruk oynadik nedense iki macta da, ne pres gucumuz iyiydi, ne paslasma kalitemiz, ne de konsantrasyonumuz. acikcasi eslesmedeki 2 mac da bana united maclarimizi animsatti, united'a karsi 2 macta da yine ayni savruk goruntude oynadik. her an gol yiyecek gibi bosluklar verdik, ama atacak gibi de bosluklar bulduk. 2 united macinda da farkla yenilsek sasirtici olmazdi, oradan bir sekilde 4 puan cikarmistik. prag'a karsi ilk macta yine bizim lehimize donmustu bu duello, ama burada patladi. ozellikle ilk devreye 1-3 girebilecek kadar da bosluk yakalamistik bence, ama son paslar veya kosularda hep tercih hatasi yaptik. akturkoglu ve icardi iyi oynayamadi malesef.

    bu traz elenmeler beni uzuyor, zira galatasaray olarak avrupa futbolunda oturmamiz gereken bir yer olduguna inaniyorum. oralara elbette 1-2 senede gelinmiyor ama rangers'a, kopenhag'a, prag'a elenmememiz lazim. biz bu takimlardan hem kulup, hem ulke futbolu adina ustte olmaliyiz, top 5-6 ulke takimina zaten dis geciremiyorsun kolay kolay, ama bu ayar takimlara da hata yapmamak gerekiyor. insallah bir gun kulubumuzun iyi yonetildigi gunleri gorursek, mevcut takimimiz ve hocamiz bu hayalleri gerceklestirebilecek potansiyele sahipler...
App Store'dan indirin Google Play'den alın