• 702
    avrupa'dan elenmiş olmayı tek bir nedene bağlamak veya tek bir suçluya indirmek bence doğru değil. çünkü galatasaray o kadar büyük bir camia ki tek suçlu galatasaray'ın yenilmesine veya elenmesine yetmez. suçlu değil de sorumlu diyelim. bana kalırsa şu sebeplerin hepsi aynı anda biraraya geldi ve elendik.
    1- avrupa/lig tempo farkı. eksiklerimizi lig seviyesinde rahatça kapatabilmemiz ve avrupa için bu eksiklerin görülememesi. (özellikle orta saha)
    2- sağ ve sol bek olmaması. (sacha son anda satıldı erken satılsa belki 17-18 e gidecekti) (serge afrika kupası tüm maçlarda oynadı sakat geldi.) (köhn ün kulübü avrupa vakti dolmadan ikna edilememiş.)
    3- okan buruk hocamızın felsefesi gereği geride beklemenin gerekli olduğu durumlara takımı hazırlamaması. (fatih hoca da böyleydi, bu felsefe bize çoğu zaman özellikle ligde kazandırıyor ancak avrupada tempomuz yetmediğinde bazen defansta sağlam kalabilmek gerekiyor.)
    4- ön bölge oyunucularının tempo artışına karşı yetersiz fizik kaliteleri. (4 yeyip 4 atabilirdik) mauro-kerem-mertens-zaha-tete ve orta sahadan forveti desteklemesi gereken oyuncular. belki bir tek barış alperi ayırabiliriz.
    5- sakat sakat oynayan kaan ayhan'ın bitap düşmüş halde son hamle yaparken kırmızı kart görmesi.
    6- hakem antony taylor'ın özellikle ilk tarıda prag'ın her türlü sertliğine müsaade etmesi.

    bakın bu 6 sı birden bir araya gelmese biz berabere kalıp bir üst tura kalabilirdik. tabi ki hepsi aynı oranda etkili değil. bazısı daha etkili bazısı daha az etkili. ancak tek tek suçlu aramaktansa bu hataları bir daha nasıl yapmayız bunlar düşünülmeli. işte o zaman bu mağlubiyet hayırlı mağlubiyet olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın