• 9885
    kombinelerin sıfırlanması gerektiği gösteren bir başka maç. 10 kişi kaldıktan sonra sanki sinemada korku filmi izler gibi sustuk ve pustuk.
    bu olmamalı. kulağım sürekli bir rerere rarara bekledi. kimse de ateşlemedi nedense. 50 bin kişi sus pus olunca bu sahaya da yansıyor. takım olarak siniyorsun. zaten kendi sahanda oynama avantajın bu. taraftar seni maçın içine çekecek desteklemeleri yapmalı.
    ben genç zamanlarımda ua izmir ile çok sık maça giderdim. istanbul tayfa ve diğer şehirlerin tayfası arasında oldukça bariz bir fark vardı. bunu maç içinde hissederdik. biz deplasmana çok nadir gidebilirdik. mesela denizli, manisa, ksk falan. ancak istanbul tayfa o kadar tecrübeliydi ki bir şekilde maçın içine çekebiliyordu küçük kalabalığı. hem kondisyon olarak hem de doyum olarak bir şeyleri aşmışlardı.
    hala daha öyle aslında. göbek tayfadan pek değişen bir şey yok. sadece sıkıntı şu. stat çok büyük. her yere homojen dağılamıyorsun. tek tribünü idare edebiliyorsun ancak stadın tamamı demoralize olunca ses çıkmıyor. eski ali sami yen'de numaralı hariç üç tribünde de homojen dağılım vardı. bir ara eski açık yıkıldığında dağılmıştı bu düzen. ancak sonrasında herkesin yeri ve görevi belliydi. ali sami yen cehennemi olmasının sebebi buydu.
    şimdi irili ufaklı münferit gruplar olsa da ultraslan kendi borusu ötmesi için bir yere kümelendi. bu takıma kritik anlarda zarar vermekte.

    (bkz: 15 şubat 2024 galatasaray sparta prag maçı)

    edit: maç eklendi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın