resim
Ali Yıldırım Koç
Görev:Başkan
Takım:Fenerbahçe
Yaş:57
Uyruk:Türkiye
  • 5547
    https://twitter.com/...dScWLt4SPqA&s=19

    x bir iş yerinde çalışan olduğunuzu ve işinizde 6 sene üst üste başarısız olduğunuzu düşünün. bir yöneticiniz olsa ve size bu başarısızlığın nedenini sorsa kalkıp "bunu iş gereği nedenler ile açıklayamazsınız" derseniz ne olur?

    ali koç inanılmaz bir karakter ya. harvard üniversitesi bitirmesine rağmen bu kadar verimsiz bir insan nasıl oluyor, hayret edici ya.

    yani şu yaptığı "bizi şampiyon yapmayacaklar" geyiği tıpkı "alamanya bizi gısganıyor" gibi, "bunlar amariganın oyunları" gibi, "dünyayı dörd böyük ayile yönediyor" gibi saçma ve boş bir geyik değil mi ya?

    neymiş, "13 senede 1 kere şampiyon olmuşlar, sportif sebepler ile açıklanamaz"mış.

    ya ali, bu 13 senede;
    bir sezon sivas'ı yensen olurdun, bir sezon giresun'u yensen olurdun aslan parçası değil mi? son maçlara getirip getirip nefesinin yetmemesini sportif olarak açıklayamıyormuş.

    iyi, psikolojik açıklayayım:

    bu yaptığın boş açıklamada "bizi şampiyon yapmayacaklar" diyince üzerinde baskı oluşturduğun kendi takımın, farkında mısın? yarın öbür gün bir maçta geri düşünce, bir maçta berabere olunca durum takımın böyle sıcak ekmeğin üzerine bırakılmış tereyağı gibi eriyecek sahada. bir yandan "bırakacağım" söylemin de seçim gerginliğini takımın üzerine yönlendiriyor.

    sen olduğun sürece fenerbahçe'yi şampiyon yapmayacak birisi varsa (hani dış mihrak falan düşünüyorsan) o kişi senden başka birisi değil. sen, yaptığın açıklamaların, bu baskıyı kaldırıp takımı yönetemeyecek teknik direktörün, söylediği lafın nereye gidip kimi kötü etkileyeceğini anlayamayan yöneticilerin...

    kendi kendine bir insan nasıl dış mihrak olur, bunun en önemli örneği sensin harvard'lı koçların ali.
App Store'dan indirin Google Play'den alın