• 13
    havuzun çok dar olduğu bir mevkide bir de yerli bulmaya çalışmanın kaliteyi düşüreceği kesin olduğu için kaçınılmaz olarak kontenjan ayırmak zorunda olduğumuz şey.

    fenerbahçe’nin yıprattığı altay, trabzonun çürüttüğü uğurcan dışında elimizde seçenek yok. almak istersek bu iki oyuncu için de ciddi bonservis vermemiz gerekecek.

    ancak kaleciyi yabancı yapıp yerli için anadoluyu taradığımızda elimizde daha çok seçenek oluyor. örneğin alanyalı oğuz, başakşehirde emirhan ve berkay, pendikte erencan, rizede emirhan…
    elimizdeki abdülkerim kerem aktürkoğlu barış alper 3lüsü anadolunun bağrından alıp geldiğimiz adamlar, benzer operasyonları devam ettirmeliyiz.
    kaleyi muslera gibi 7-8 yıl 10 yıl standardı koruyacak bir yabancı kaleciyle kapatıp, her yıl farklı mevkilerde türk aramayı, kalede tartışmalı bir türk kaleciyle, hele hele kötü gününde psikolojisini mahvedeceğimiz bir genç çocukla kapatıp her sene farklı mevkilere yabancı oyuncu aramaya bin kere tercih ederim .

    unutmayın, yerli kalecilerin şampiyonluk aldırmışlığı çok çok sayılı, hatta uğurcan dışında neredeyse tek başına şampiyonluk aldı diyebileceğimiz bir yerli kaleci hatırlamıyorum.
    ama muslera’nın iki şampiyonluğunu neredeyse tek başına aldığını unutmamak lazım. diğer şampiyonluklarımızda da, sergen yalçın beşiktaşı ersin’i gibi etkisiz değildi; top 5 oyuncu arasına girecek performansı hep verirdi.

    24-25 yaşında muslera sonrası gözümüz kapalı güvenebileceğimiz bir kaleciye 15-20 milyon euro gömmeye razı olurum. uğurcan’a verilecek 10 milyon euro’dan çok daha faydalı olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın