• 16
    kansaslı olmayan sarı-kırmızı kansaslı şeflerin, başlarında 5 yılda 3 superbowl kazandırmış teksas çocuğu winner mahomes ile çok zorlanarak aldığı amerikan futbol ligi finali.

    maçı sonuna kadar seyredemedim. devre arası şovunda patenle şarkı söyleyen usher'i görünce bıraktım. başlarım sizin organize edeceğiniz işe.. orası las vegas, kumarhanelerde konser veren şöhretleri toplayıp 2 şarkı söyletseniz bile yeterdi. nedir bu yoksunluk?

    taylor swiftin erkek arkadaşı kelcey'nin ilk yarıda kendi boşa çıktığı halde üstüne hücum seti oynatmayan, yaşlı başı koçunun üstüne yürümesi, iteklemesi çok uygunsuzdu. sen öyle kurt hocanın üstüne yürüyorsan, o zaman burada fenerliler, kaloriferciyi her maç evire çevire dövseler yeridir. sporda böyle şeyler olmaz. amerika'da bunun cezasını keserler, taylor swift'i al da git.

    ilk yarı soyunma odasına 7 puan geride girince, teksas çocuğu winner mahommes bu maçı ikinci yarı koparır dedim nitekim öyle olmuş. nasıl mayıslar galatasarayınsa, super bowl'da ikinci yarılar mahomes'in. zorda olsa ıkına sıkına almış. san francisco'nun woke'larını, sjw'lerini cringe ede ede yenmiş, yani yazar burada diyor ki bilumum bay area züppelerini rencide ede ede yenmiş.

    ilk yarı, 49'ers 55 yard'dan rekor kırıp field gol atınca, yuh dedim. okudum ikinci yarı bu sefer chiefs 57 yarddan atıp rekoru gene kırmış. iyice işi degaj oyununa çevirdiniz. gidin touch down kovalayın, olmaz böyle, delikanlılığa sığmaz. yalnız ikinci yarı bu 55 yarddan field gol atan, gitmiş extra point kaçırmış. baskette 3 sayı çizgisinden hook shot'la sokup boş potaya smaç kaçırmak gibi olmuş.

    49'ers çok iyi savunma takımı. ama hücumda çok korkak ve düz. bir tek ilk touch down'ları çok iyiydi. bir defans adamını (galiba tight end falan) ikinci qb (oyun kurucu) yapıp, onun da yaptığı hiç beklenmeyen ters kanada ekstra uzun pasla diagonal pasla wide reciver'ı( ya da yakalayıp koşabilen birisini) buluşturup , bütün rakip defansı düşürüp sayı alması(touchdown) çok yaratıcıydı. müthiş riskli ama yaratıcı. o savunma oyuncusu meğerse lisede oyun kurucu falan oynamış eli iyiymiş. yani ne yaptılar? diyelim ki kerem demirbay sağda oyunda ileri çıkmış nellson'a pas çıkardı, nellson herkesi üstüne çekerken ve herkes şimdi kaybetti kaybedecek diye beklerken, birden defansın arkasında solda bomboş kalmış torreira'ya harika ara pası geçirip, torreiera'nın da gol atması gibi bir hücum seti. meğerse nellson lise takımında 10 numara oynamış, ayağı çok iyiymiş, kimse de bilmiyormuş.

    ey 49ers! 2 yıl önce draft son sıradan aldığın oyun kurucuya takımı emanet etmezsin. eli iyi, ama düz oyuncu. öyle kuvvetli savunmanın arkasında bekleye bekleye garanti pas atarak final kazanılmaz. nitekim ikinci yarı savunma yorulduktan sonra, kansaslı savunmacılar iki kere yere indirince iyice tırsmış. bu iş şuna benziyor, kollanan symnzski'nin, önemli derby maçında iki defa sert şarj yiyince oyundan kopması gibi..

    ey kansaslı şefler! ilk önce taylor swiftin şımarık manitasını yollayın. mahomes'te biraz indirim yapsın. artan parayla doğru dürüst adamlar alan. touchdown'a 10 yard kalmışken, gereksiz paralel koşup, abuk sabuk el açıkta top taşıyıp fumble yapan düşük zeka oyuncuları da yollamaları lazım. adam gibi takım yapın. isterseniz, erden timur'u yollayalım. o biliyor işi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın