• 349
    ferrari’de 8. şampiyonluğa ulaşsa dahi kendi kariyer eğrisi açısından bakıldığı zaman şampiyonluk sayılarında max verstappen’e geçilmesi oldukça olası görünüyor. yeni motor kuralları 2026’da devreye girecek ve o döneme kadar red bull dominasyonu kırılamazsa verstappen 5 şampiyonluk yapmış olacak ve 28 yaşında erişecek buna.

    lewis hamilton mercedes ile dominasyon kurdukları dönemde takıma katıldığında 28 yaşındaydı ve o güne kadar 1 şampiyonluk kazanmıştı. üstüne 6 şampiyonluk daha getirdi mercedes ile. 2026’da muhtemelen prime pilot da verstappen olacak ve en iyi takım en formda pilotu çekmek isteyecek doğal olarak. bu eşleşme hamilton-mercedes’te olduğu gibi gerçekleşirse, hamilton’un o yaştan sonra aldığı 6 şampiyonluk yerine 3 şampiyonluk eşitleme, 4 şampiyonluk geçme için yetecektir verstappen’e. tabi yarış ve şampiyonluklar pist üstünde kazanılır ancak nasıl ki schumacher’in tahtını hamilton salladıysa onun tahtını da sallamaya en yakın pilot max verstappen gözüküyor.

    tabi bu senaryo gerçekleşirse, 2021 abu dhabi çok daha farklı tartışmalara gebe olur, farklı noktalara hatta mahkemelere bile taşınabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın