resim
Cédric Bakambu
Takım:Real Betis
Mevki:Santrfor
Yaş:33
Boy:1.82
Uyruk:Kongo DC
  • 1164
    anlaşmaya maaş dahil olsa ne olur olmasa ne olur.

    https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1174406

    bize 2 yıl için toplam maliyeti 3.7m euro, bonservis dahil. en kötü ihtimalle 1.3m euro, en iyi ihtimalle de 5m euro civarı net kazancımızın olduğu transfer.

    olayın saçmalığı burada devreye giriyor. betisle sözleşmesi 2.5 yıllık. peki hangi maaş dahil bu bonservise ? 2025’e kadar olanı biz verdik diyelim geri kalan bir buçuk yıl bedava mı oynayacak bu arkadaş. madem maaş bonservise dahil, sözleşme sonuna kadar kiralasalardı maaş bedeliyle ya da sözleşme uzatılırdı 1 sene daha ve ona göre yapardın anlaşmayı maaşı da dahil edip.

    betis taraftarının tepkilerinden sonra, biraz alttan tutuştuğunu düşünüyorum başkanlarının. uluslararası basında, afrika dahil, galatasaray’a transfer olduğu ücretten tut, net ve brüt maaşına kadar her bilgi çarşaf çarşaf yazılıyken betis tarafına dair hiçbir bilgi yok. betis maaşı bilinmiyor ya da açıklanmadı yazıyor.

    buradan başkanlarına sesleniyorum, kesin duyar zaten*, daha kendisi yeni heralde bu transferde bir şeylerin etrafından dolanma, ffp’den kaçma, taraftar uyutma işlerinde vs. kiralık adamı kiralayıp maaş ödeyip, bonservis yazarak ffp’den dolanmış, bunu yaparken de vergi avantajından elde 3-5 bir şey kalmasını sağlamış takım ve taraftarı var karşısında.

    (bkz: kostas mitroglou)

    hiç olmadı o kadar geriye gidemem diyorlarsa, bir dönüp icardi transferini incelesinler ders olarak.

    neyse demem o ki, öyle ortaya konuşmakla olmaz açıklasın dayı detayları, sonra bakalım. öyle kendi paçasını kurtarmaya çalışırken, bizi fenerlilerin ağzına sakız etmekle olmaz o iş.

    şahsi fikrim, bu sene sonuna kadar olan maaşını biz ödeyeceğiz. bu da bize bakambu’nun maliyetini 2.2m euroya getirir, zaten bonservis artı ilk yarı maaşı 1.45m euro. 5m euro nakit yine de gayet karlıdır. 5.05m euroluk bonusun 1.5-2m euroluk kısmını da alırsak bir şekilde, bu dayıyı kurun konuşsun sabah kadar.

    bakambu tarafına gelecek olursam eğer, muhtemelen icardi’nin sakat sakat oynadığı dönem kafaya koydu gitmeyi ve zaten eski hocası olan pellegrini ile de irtibatları devam ediyordur. bir anda geliştiğine inanmıyorum açıkçası bu transferin. ama helal olsun çok karakterli adam, ne profesyonelliğinden ödün verdi, çalışmayı bıraktı ne de çıkıp kameralara şov yapıp kulübünü zarara soktu. sessiz sedasız 6 ayda kazandırarak tekrar ispanya ligine dönüş yaptı. keşke her futbolcu kendisi kadar karakterli olsa.
App Store'dan indirin Google Play'den alın