resim
Toral Mais oglu Bayramov
Takım:Karabağ
Mevki:Sol Bek
Yaş:23
Boy:1.85
Uyruk:Azerbaycan
  • 20
    sanırım kendisini yerli oynatabilme şartı ilgili şu maddeye bağlı.

    https://www.tff.org/...9359e295466fcb34.pdf
    --- alıntı ---
    kulüpler birinci fıkrada öngörülen a takım listesine yazılan türkiye a milli futbol takımında oynama uygunluğu bulunmayan 14 futbolcuya ilaveten; azerbaycan, kazakistan, kırgızistan, özbekistan ve türkmenistan ülkelerinin vatandaşı olan en fazla 1 futbolcu ve türkiye a milli futbol takımında oynama uygunluğu bulunmamakla birlikte türk vatandaşlığı veya mavi kart sahibi olan en fazla 1 futbolcu ile de transfer ve tescil dönemleri içerisinde sözleşme imzalayabilir ve tescil ettirerek a takım listesine yazabilirler.
    --- alıntı ---

    burada türki cumhuriyetler ve türk vatandaşlığı ayrı statülerde 1'er futbolcuya izin veriliyor gibi yazılmış. "veya" yerine "ve" bağlacı ile ayrıldığından böyle bir anlam çıkıyor. hatalı da olabilirim. çünkü sonunda da "bu oyuncuyu " diyerek sanki anlam olarak tek 1 oyuncudan bahsediyor gibi yazılmış. evet üzerine çok düşündüm ve sanırım türk statüsünde oynayabiliyor. burada ayrı maddeler olarak bahsedilmiş. ama uygulama da böyle bir örnek var mı bilmiyorum.

    konu uzadı ama son tahlilde neferer'de haklı. 14 yabancıya ek olarak transfer edilebiliyor fakat müsabaka listesine yazılırken kerem ya da kendisinden biri yazılabiliyor.

    edit: orijinal metin eklendi
App Store'dan indirin Google Play'den alın