resim
Kazımcan Karataş
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Bek
Yaş:21
Boy:1.82
Uyruk:Türkiye
  • 1558
    aslında fiziksel gelişimini sağlayabilse sorun çözülecek. süper lig’in small beden forma giyen kanat oyuncularına üstünlük kurduğu zaman önce özgüveni yerine gelecektir, ardından da mental gücü yükselecektir.

    önünde barış alper gibi bir örnek var. ilk geldiği zamanlar kafasını kaldırıp boş adamı arayacak seviyede bile mentali olmayan adam önce fiziğini geliştirdi rakiplerini ezen tanka dönüştü. sonra forma süresi arttı ve oradan aldığı özgüvenle altıpasta kaleciyi çalımlayacak kadar soğukkanlılığını, pozisyon bilgisini ve tekniğini geliştirdi.

    aynı şekilde boey’in gelişimi de benzer süreçten geçti. teknik ve mental gelişim denemek lazım, denemek için özgüven, özgüven için düzenli oynamak (en azından rotasyondaki ilk isim olmak), oynamak için de fizik lazım. fiziği de ikiye ayırabilirsiniz. biri strength denilen güç anlamında dayanıklılık, diğeri stamina denilen ve daha çok süreyi tanımlayan dayanıklılık.

    bizim altyapılarımızın klasik problemlerinden biri bu fiziksel gelişim ve kazımcan da bunun problemini yaşıyor ama gelişmek zorunda. omzu vurduğunda rakibi bozmalı, ağırlık merkezini ayarlamayı öğrenmeli, aktif dinlenmenin önemini kavramalı ve gücünü doksan dakikaya yaymalı. bunları öğrendikten sonra gerisi gelecektir. boey’nin alametifarikası ofansı değildi. atletizmiydi. kyle walker mesela aynı şekilde. yağ oranını düşür, kas kütleni arttır, vücudunu tanı gerisi gelecek zaten oğlum. inan bana gerisi gelecek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın