resim
Hamza Yiğit Akman
Takım:-
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:19
Boy:1.78
Uyruk:Türkiye
  • 433
    luca modric 172cm
    lucas torreira 166cm
    george hagi 172cm
    okan buruk 169cm

    örnekler çoğaltılabilir. kısa boylu olması iyi futbolcu olmasının önünde engel değil. evet kısa boylu olmanın dezavantajları var ama bazı avantajları da var.

    hamza veya altyapıdaki diğer genç oyuncularımızın önündeki en büyük engel yeterli süre futbol oynamamaları. daha geçen hafta conor bradley premier ligde ilk defa ilk kez onbirde çıktığı maçta chelsea karşısında yıldızlaştı. çünkü bugüne gelebilmek için kendisini hazırladı. nasıl mı? geçen sene bolton ile ingiltere 1. liginde yani ingilteredeki 3 numaralı ligde 53 maça çıkarak kendini geliştirdi. evet bir sezonda 53 müsabaka! şimdi biz ali turap sağ bekte oynar mı diyoruz ama ali turap geçen sene profesyonel liglerde 53 maç oynamış olsaydı daha farklı gözle bakıyor olurduk!

    maalesef türkiye altyapı liglerinin kalitesi genç bir oyuncunun kendini geliştirebilmesi için yeterli değil. zamanında bu hayale ben de kapılmıştım. genç oyuncuların emin bayram örneğinde olduğu gibi profesyonel liglerde oynaması gerekiyor. takımların ikinci takımlarının kurulup profesyonel liglerde yarışması sağlanmadığı taktirde maalesef türkiye şartlarında tek seçenek bu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın