• 428
    yazın yapılan başarısız transferlerin sıkıntısını çektiğimiz dönem. sezon başında da bu transferlerin yarısı kağıt üstünde mantıksız duruyordu açıkçası. sezon başı da yazmıştım zaha gereksiz bir transferdi, bakambu menajer önerisiyle gelmiş olan bir transferdi. orta sahaya kimseyi alamayıp ya tutarsa diye ndombele kiralamak, ya tutarsa diye ziyech almak vs. hepsi tamamen büyük kumardı.

    angelino ve tete transferlerini ayrı tutabiliriz çünkü ikisi de 20'li yaşlarında birisi uygun fiyata kiralık öbürü bedelsiz transfer oldu. maalesef bu futbolculardan verim alamadık ve angelino gitti, tete ise yolcu görünüyor.

    boey'de gittiğine göre sen ilk 11 için sol bek, sağ bek, orta saha, hatta duruma göre sağ kanat almak zorunda kalıyorsun. geçen sezon ki ilk 11'in yarısı değişmiş üstüne onların çoğu başarısız olmuş ve 5 ay sonra tekrar takımın yarısını değiştirmek durumunda kalıyorsun. şu mevzu bile ne kadar berbat bir planlama yapıldığının göstergesi. bir de bakambu'nun gitmesi durumu var hiç girmiyorum oraya.

    her şeyi geçtim aylar öncesinden bir sol bek ve orta saha isminin belirlenmiş olması gerekiyordu. yine yeniden bu süreç gösterdi ki türk futbolunda yapılan plansız, programsız, geçmişe yönelik transferler hiç bitmiyor. galatasaray'da sezon başında korktuğum gibi bu hatanın içine düştü tekrar. şampiyon olsan dahi kadro istikrarı tutturamıyorsun ki stabil bir takım olabilesin.

    uefa kupası sürecinde 15-16 kişilik bir oyuncu grubu 4 yıl boyunca nasıl birlikte oynayıp o başarıları kazanmış mesela değil mi?
App Store'dan indirin Google Play'den alın