• 1
    iki çeşidi vardır;
    - birinisi, standart matematiksel olarak şampiyonluğu getiren gol.
    - ikincisi, (ki bahsetmek istediğim de aslında bu) ortada kesinleşmiş herhangi bir durum yokken, hatta sezon finali dahi yaklaşmamışken, bir anda "şampiyonuz ulan!" diye bağırtan ve/veya sezon sonunda şampiyon olduğunuzda o golün aslında kırılma noktası olduğunu farkettiğiniz gol.

    özellikle ikincisi tam bir yaşayan bilir olayıdır. aşırı zor geçen maçta o acaip golde topun çizgiyi geçtiğini gördüğünüz saniyede sanki içinizde birisi erkenden şampiyonluk kutlaması yapmaya başlar. şampiyonluk yolunda matematiksel anlamda olmasa bile, çok kritik psikolojik eşiği atlamışsınızdır çünkü ve bunu o anda farkedersiniz. aslında başta tamamen bireysel yaşanılan hissiyat gibi görünse de, daha sonra sıcağı sıcağına çevrenizdekilerle konuştuğunuzda bir çok kişinin o gole aynı sizin gibi baktığını anlarsınız. sezon içerisinde o ana kadar atılan tüm gollerden çok daha farklı olduğu farkedilmiştir. bu yüzden belki gizemli tarafı da vardır diyebiliriz.

    ilk aklıma gelen örneklerden aydın yılmaz'ın konyaspor'a attığı gol, fredrik midtsjö'nün adana demirspor'a attığı gol, kostas mitroğlu'nun akhisarspor maçında attığı gol veya sinan gümüş'ün konyaspor'a attığı gol mesela. hep benzer hissiyatı yaşadık. o top rakip kaleden çıkarken, aynı anda koşarak sevinmeye başlayan futbolcunun aslında şampiyonluktaki bir numaralı kare olan fotoğrafı çektirdiğini bilirsiniz içinizde.

    ayrıca (bkz: şampiyonluk alametleri)
App Store'dan indirin Google Play'den alın