resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 2332
    son zamanlarda takındığı tutumun sebebine bakılırsa hareketleri anlamlandırılabilir. neydi o sebep ? yapılan protestonun şekli, içeriği. arda'nın bu kadar bıkkın duruma gelmesinin sebebi protestonun özel hayatı üzerinden yapılmasıdır. bir ihtimal ileride eşi olacak kişiyle yaşadığı, onun için anlam ifade eden anların başarısızlığın sebebi olarak lanse edilmesi arda'yı normal olarak taraftardan soğutmuştur. bu arda değil miydi takım forvetsizken dev defansların arasında yırtınan, gol atan, asist yapan? bu arda değil miydi kimse ortada kimse yokken altyapıdan çıkıp takımı sayısız maçta taşıyan ? bu arda değil miydi küçük metin adayı ? arda altyapıdan çıktığı anda takımın gözbebeği olmuştu. hepimiz ardanın futbolculuk kademeleri atlarken güler yüzünün bir kere eksilmediğini çok iyi biliyoruz. ardayı o güler yüzlü halinden bugünkü durumuna sokan cenahın hala orda burda taraftarlık üstüne ahkam kesmesi gerçekten sinir bozucu. protesto kültürünün bizim buralarda gelişmediğini zaten biliyordum ama bu kadar ilkel bir tutum akıl alır gibi değil.

    peki arda turan hatası yok mu ? var. o da şudur; bu küskün tutumunu uzun süre devam ettirmesi, işini aksatması. evet o gün ardayı çok basit bir şekilde protesto eden bir kesim vardı fakat onu ve galatasarayı ölümüne destekleyen insanlar da vardı. arda tribünlerden gelen tepkilerin yanında destek seslerine de kulak vermeliydi. hadi o gün vermedi diyelim. geçen bunca günde interneti takip etmeliydi, maçtan önce ve sonra ona sevgi gösterisi yapanları görmeliydi. böylesine derin bir küskünlük ve umutsuzluk insanın yürek bahçelerini kurutur. ardanın manzaradaki karanlık bulutlara değil boylu boyuna uzanan ağaçlara dikkat etmesi gerekir. ardanın röportajlarında dikkat ediyorum her zaman interneti takip ettiğinden bahsediyor. ekşi sözlük okuduğundan bahsediyor. öyleyse o kara günden sonra ekşi sözlük ve diğer platformlarda yazılan onlarca destek mesajına biraz olsun inanması ve kendini toparlaması gerekirdi. yapamadı arda, toparlayamadı. ali sami yendeki son gecesinden kötü bir performans ve asık bir suratla ayrıldı. umarım sene sonu kendi için doğru olanı yapıp avrupanın yolunu tutar. her nereye giderse gitsin sevgilisiyle beraber daha sakin ve huzurlu bir hayat yaşayacağını umuyorum.

    not: ben hep ardanın olası bir transferi sonrası havalimanından boynunda bir galatasaray atkısıyla, binlerce taraftarın tezahüratlarıyla ayrılacağını tahmin ederdim. umarım gelecek günlerde arda kafasını biraz olsun dağıtır bizde onu gereken biçimde uğurlarız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın