resim
Francis Tanner James Tessmann
Takım:Lyon
Mevki:Ön Libero
Yaş:22
Boy:1.88
Uyruk:ABD
  • 5
    amerikalı futbolcuların futbol bilgilerinde görmeden anlamayacağınız çok büyük boşluklar var. avrupa'da, özellikle almanya'da popüler olmalarının sebebi çok fizik kondisyon odaklı eğitimleri sebebiyle "şunu yap" dediğinizde gidip yapabilmeleri.

    özellikle merkez orta sahada bu defolar çok daha öne çıkar. şu an amerikan milli takımı orta sahasında ya full devşirmeler (yunus musah, johnny cardoso), ya da çok erken yaşta avrupa akademilerine alınan oyuncular (weston mckinnie, tyler adams) yıldızlaşıyor. amerikada uzun süre oynayıp çıkan ve bana tessmann'ı hatırlatan örnek brenden aaronson. çok yüksek fiyata satış yapıp hiç o seviyenin futbolcusu olmadığını göstermişti.

    bir de türkiye üst seviyede orta saha oynamanın öğrenileceği bir lig değil. türk milli takımı için de bu geçerli, full devşirme oynatıyoruz almanya'dan salih olsun, hakan ç. olsun, orkun olsun. tessmann'ın üst seviye bir oyuncu olması için öğrenilen şeyler süper lig'de öğrenilecek şeyler değil. versatil bir oyuncu olmasıyla göze çarpıyor fakat galatasaray için doğru hedef olacağını düşünmüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın