• 41
    erden timur’un a spor yayınında tuhaflıklarına değindiği, afedersiniz bi tarafımın istatistik sitesi.

    21 ocak 2024 trabzonspor galatasaray maçında galatasaray’ın 1,25 trabzonspor’un 1,29 xg ile maçı bitirdiğini belirtmişler. gollere bakıyorum, kerem’in ilk golü, zaha’nın ikinci golü ve kaan’ın golünün sayısal olarak düşük olması normal. zaha’nın ilk golünde zor pozisyon olmasına rağmen kaleye yakın mesafeden şut geldi. kerem’in ikinci golü ise yüzde yüzlük goldü. bunların değerlerinin yüksek olması lâzım. yine mertens’in müsait ve kaleye yakın bir pozisyonda cılız kalmış şutu, zaha’nın sağ çaprazdan kaleciyle karşı karşıya pozisyonları da net gollük pozisyonlar. bu maçtaki xg sayımızın 2’nin altına olma ihtimali yok.

    daha da ilginci trabzonspor’un 1,29 xg ile maçı bitirdiğini iddia etmeleri. resmen komedi. tek pozisyonları ilk yarıda muslera’nın erken çıkışıyla
    önlediği pozisyon. onda da ts’li oyuncu şut çekemiyor. topu ıskalıyor. yani xg’ye dahil olmuyor. attıkları gol de boş pozisyondan gelen bir korner golü. bunun dışında özetlere girebilen geçtim gol pozisyonunu , düzgün şutları bile yok. 1,29 sayısı resmen skandal. milletin aklıyla dalga geçmişler. hâl böyleyken bunların fb maçlarında belirttikleri istatistikler de muhtemelen şişirme sayılar. gerçeklikle alakaları yok. tff, mhk, basın, medyayı geçtim; adamlar burada bile manipülasyon yapıyor.

    maçın özeti;
    https://beinsports.com.tr/...alatasaray-mac-ozeti
App Store'dan indirin Google Play'den alın