• 233
    barcelona dan farklı bir modeli izleyerek yine başarılı olabilen takım. real madrid 20. yüzyılın en başarılı takımıdır. 5 sene üstüste şampiyonlar ligini almayı franco,di stefano,faşizm,ot-bok vs le açıklayamazsınız.

    real madrid in modeli şudur ki, her zaman en büyük, en iyi futbolcularla oynamalıyız. barnebeu bir tiyatro sahnesi olmalı ve dünyanın en iyileri olmalı. bu model bazen tutar, bazen tutmaz.

    finansal açıdan dünyanın en zengin kulübü olmaları ise, başkanın cebinden çıkan paralarla değil, yarattıkları müthiş marketing kanallarıyla, her sene ful doldurdukları 80.000 kişilik stadlarıyla açıklanır.

    barcelona nasılsa katalan kimliğiyle özdeş bir takımsa, real madrid, gösteriş, ve en iyi oyuncuların olduğu müthiş bir şov ile özdeştir.

    barcelona'nın son 20 yıllık güzel futbolu ise katalan kimliğinden değil cruyff ve michels i takip etmelerinden gelir. atıyorum 70li yıllarda muhteşem bir italyan defansif hoca barcelona ya gelseydi ve tarihin en başarılı zamanlarını yaşasaydı, barcelona şu anda catenacchio nun en büyük temsilcisi olurdu.

    barcelona = güzel futbol denklemi bir açıdan baktığınızda tesadüftür. real madrid bütün tarihinde en iyi topu oynamaya çalışmıştır.

    total futbol ve über barcelona algısını kırmıyorum ve yalanlamıyorum ama barcelona nın bu kadar popüler olmasındaki neden, katalan kimliği, altyapı, faşistlere karşı olmaları falan değil o oynanan futboldandır.

    ve o futbolda barcelona nın kimliği değil, üzerine yapışmış bir etikettir.

    real madrid- barcelona rekabetinin seviyesini lütfen galatasaray-fenerbahçe seviyesine indirgemeyin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın