• 231
    barcelona'dan eksik olan bir şeyi varsa, o da altyapıdan çıkardığı ve kadrosunda uzun dönem bulundurduğu efsane veya üst düzey oyuncu sayısının barcelona ile kıyaslanamayacak derecede az olmasıdır. ulan di stefano'yu neredeyse barcelona'dan çaldınız, gento bile racing'ten geldi, hadi o dönemleri geçtim raul'ü kovmak için yer arıyorsunuz, miguel torres gibi bir oyuncuyu salladınız getafe'ye. granero'yu gönderdiniz iyi oynadı tekrar bonservis ödeyip aldınız. ruben de la red'i bir paraya satıp ertesi sezon iki para verip aldınız. arbeloa olayına girmiyorum bile. pavones y zidanes politikası çökeli yıllar oldu. pavon bile takımdan atıldı çünkü. google'a real madrid altyapısı yazınca "real madrid'in altyapısı fabrika gibi. real madrid altyapısından yetişen 107 oyuncu, şu anda çeşitli liglerde top koşturuyor." diye bir şey geliyor. özeti bu işte. hani madem yüzeysel dalıyoruz ben de altyapıdan aparkat deneyeyim dedim, yoksa barcelona altyapısı da her hafta bir dünya starı çıkarmıyordu 2000 öncesine kadar. ama ne oldu, barcelona işin nerede bittiğini anladı, akıllı davrandı, altyapısına da her dönem gerekli önemi verdiği için özellikle son yıllarda düzenli olarak verim aldı. hatta 2002'den sonra verim değil direkt olarak komple sistem oyuncusu almaya başladı. bunun dışında tarih yazılı, ancak yazılmaya real madrid tarafından devam edilmiyor. kısfmet bir gün tekrar kalem el değiştirir belki.

    not: hacı bu ibrahimovic pique'yi ters yatırıp düz okşuyormuş, bojan tesislerde açıp dolaşıyormuş muhabbetleri sıktı artık. hani yaratıcı şeyler çıkmıyor artık be. ibrahimoviç çıktı ablanı getir dedi hala akıllanmadınız. askerde çok dayak yeme potansiyeliniz var.

    bir diğer not: fabregas veya merida örneğini veren olursa dalarım, arsenal'in barcelona altyapısından iki adamı resmen kaçırması barcelona'nın hatası değil, oyuncuların tercihidir.

    bazı notlardan üçüncüsü: barcelona adamı süründürür, son hafta görüşelim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın