• 407
    orhan uluca'nın abdülkerim bardakçı'nın saç stilini değiştirmesinin performansıni etkilediği yönündeki fikrine katılmasam da abdülkerim'in bazı maçlarda yerini terkedip savunmayı bir kişi eksik bıraktığını düşünüyorum.

    özellikle şampiyonlar liginde önde baskı yapmak isterken çok fazla pozisyon yememize neden oluyor. zaten sol bek konusunda sıkıntı yaşadığımız aşikarken üzerine bir de sol tarafta zaha'nın oynaması ve zaha'nın savunmaya yardım konusunda sıkıntıları varken bir de abdülkerim'in yerini kaybetmesinin savunmamızın sol tarafında büyük zaafiyet oluşturduğu açık.

    https://youtu.be/...IOPwwLuva32&t=62

    24 ekim 2023 galatasaray bayern münih maçında yediğimiz ilk golde önde baskı yapmak adına yerini kaybediyor ve akabinde eksik kaldığımız için henüz 7. dakikada gol yiyoruz. bu pozisyonda suçu tümüyle abdülkerim'e yıkmak çok hakkaniyetli olmasa da yerini kaybetme durumuna örnek olması açısından iyi bir örnek.

    https://youtu.be/...Wna4kUuZSK&t=408

    yine aynı pozisyonun bir benzeri. bu 29 kasım 2023 galatasaray manchester united maçından. yediğimiz 3. golün başlangıcı. abdülkerim yine önde baskıya çıkarak yerini kaybediyor. baskı sonuç vermeyince arkada geniş boşluk bulan manchester united yine bizim sol taraftan golü buluyor.

    pozisyonlarda direkt olarak bileti abdülkerim'e kesmek çok mantıklı olmasa da torreira'nın ilerde kaldığı pozisyonlarda abdülkerim'in baskıya gidip topu alamaması bizim savunmayı alt üst ediyor.

    kendisi çok daha fazla başarılı hamle yapmış, golü önlemiştir yukardaki maçlarda ancak aynı golden 2 tane yemiş olduğumuz gerçeğini de anlamamız lazım. taraftarın gazına gelip çok önde kalıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın