resim
Mateus Cardoso Lemos Martins
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:24
Boy:1.75
Uyruk:Brezilya
  • 1521
    kendisinin oyun olgunluğuna erişmesi için sürekli oynaması gerektiğini düşünüyorum. belirli yetenekleri var ama hangisini ne zaman kullanacağını oturtamamış henüz. normal de aslında. derviş gibi ordan oraya gitmek zorunda kalmış brezilya’dan çıktıktan sonra. bambaşka ligler, bambaşka teknik adam ve anlayışlar, bambaşka kültürler ve takım arkadaşları. görünen o ki çok aktif bir karakter de değil zaten. neyse, bu şansı da bizde bulması zor bu saatten sonra. kiralanması doğru seçenek olacaktır bence.

    ancak, kendisini ve zaha’yı izlerken bir şeyden emin oldum. tek ayaklı kanat oyuncuları beni çok yoruyor. hele hele ters ayaklı kanat olarak oynuyorlarsa eziyet çekiyorum. diğer ayaklarını sadece yürümek için kullanıyorlar zaten. cengiz ünder, emre kılınç gibi birçok örnek var bu profile. ekran başında daha top kendilerine gelirken ne yapacağını bilmek çok can sıkıcı. yani çok çok özel bir oyuncu olmak lazım bu şekilde akıcı oynamak için. hele birde statik ve sürekli aynı bölgede topu aldığında eziyet kanatlanıyor.

    kerem aktürkoğlu’nun en sevdiğim özelliği bu mesela. hem çok hareketli topla farklı bölgelerde buluşuyor hem de yeri geldiğinde sol kanattan çizgiyi kullanmayı da tercih ediyor. çok mu iyi sol ayağı var? hayır ama yürümek dışında bir misyonu var en azından. hem ara sıra bu seçeneği de kullanınca rakip senin güçlü ayağının açısını da net şekilde kapatacak riski alamıyor diğer taraf açık kalacağı için. rashica’da öyleydi mesela. vardı yani iki ayağı da. iki oyuncumuz da süper yetenekli falan değildi. ama sadece hareketli olmaları, oyun iştahları ve iki tarafa da atak etmeleri ciddi tempo katıyordu takıma.
App Store'dan indirin Google Play'den alın