resim
Halil İbrahim Dervişoğlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Santrfor
Yaş:24
Boy:1.83
Uyruk:Türkiye
  • 2854
    ulaşabileceği en iyi versiyonun dahi modern futbola uygun olmadığını düşünüyorum.

    kendisinin profili çift forvet oynayan takımlarda hedef forvetin uydusu olmaya müsait. aklıma nihat kahveci, goran pandev gibi isimleri getiriyor. yakın zamanda da roberto firmino’yu baz alabiliriz. ancak modern futbolda böyle bir pozisyon kalmadı. bu profilde oyuncular ya kanat oyuncusuna evrildi ya da tek forvet oynamalarını sağlayacak özelliklerini geliştirerek evrildi.

    tüm bunlara rağmen, okan buruk’un takımında oynayabileceği bir mevki var aslında. o mevki forvet arkasında mertens’in ya da kerem’in oynadığı rol.

    ancak sorun şu ki kendisi yukarıdaki seçeneklerin hiç birisine evrilmeye çalışmıyor yıllardır. fiziksel gücü yetersiz. son vuruşu yok. dar alanda anlık olarak etkili işler yapabiliyor sadece. ancak o etkili işlerden sonra ne yapacağına dair de hiçbir fikri yok. karar verme mekanizması ve oyun zekası da oldukça yetersiz. pasör yönü de kuvvetli değil. üstüne üstlük oyun farkındalığı da çok düşük halil’in. oyun içinde top kendisinde değilken donup kalıyor adeta. tüm bunlar yetmezmiş gibi takım presine de düzenli katkı vermiyor.

    sezon başında ne düşünülerek alındı bilmiyorum. ama en azından, iyimser bir beklentide dahi tek forvet için bir alternatif olarak düşünülmemeliydi kesinlikle. forvet arkası için bir deneme olabilirdi ancak

    ek olarak, tek forvet pozisyonu için umut nayir düşünüldü mü ayrıca merak ediyorum. takım planlamamızda mutlaka bir pivot santrafor olmalı diye düşünüyorum. obsesif bir pas oyunu çabası yoksa bu rol her zaman fayda sağlayabiliyor. ligimizde maçların yüzde 80’sini rakip savunmada boşluk arayarak geçiriyoruz zaten. 11 ocak 2024 sivasspor galatasaray maçı’nın son 5 dakikasında abdülkerim bardakcı, geçtiğimiz senelerde ryan donk’la dahi pozisyon yakalanabilen bir lig burası. umut nayir, saha içi olarak değerlendirdiğimizde artık belirli yaşa gelmiş, hem süper lig tecrübesi olan hem de beşiktaş’la büyük takım tecrübesi yaşamış bir oyuncu. saha dışı olarakta eğitimi, bilgi birikimi ile entelektüel bir sporcu. belki istemişizdir farklı durumlar olmuştur bilmiyorum tabi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın