resim
Ali Turap Bülbül
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Bek
Yaş:19
Boy:1.79
Uyruk:Türkiye
  • 295
    galatasaray formasıyla ilk 11'de çıktığı ilk karşılaşmada sönük bir performans sergileyen akademi oyuncumuz.

    soğuk havada sivas deplasmanı ve karşısında 2 tane ligin kaşar sol bekine karşı mücadele etti. ali turap'ı daha önce de resmi maçlarda test edememiştik, zor bir sınav oldu.

    sivasspor 5-3-2 taktiğiyle gömülü bir oyun oynadı, merkezde 3 stoper ve 3 tane de orta saha vardı. sivasspor'un kanatlarda sayısal olarak oyuncu eksiği vardı ama galatasaray da kazımcan ve ali turap ile sahadaydı.
    rakibin bu eksiğini biz kullanamadık.

    galatasaray oyun sistemine ilk olarak bakmak gerekiyor, bekleri 90 metre kullanmak isteyen bir okan buruk var. her maç böyle oynadık, boey de 90 metreyi kullandı. çünkü olağanüstü bir fizik kalitesi var. kaan ayhan mesela üst üste ikinci maça çıkamadı, çünkü 90 metreyi gidip gelmek kolay bir şey değil.
    hatırlamak lazım yıllardır terim döneminde kaç tane sağ bekimiz telef olmuştu, terim de bekleri çok aktif kullanıyordu.

    ali turap 90 metrelik alanı kullanamadı, fiziksel olarak kendine de güvenmedi, hücuma gitse dönemeyecekti büyük ihtimalle. bazı pozisyonlarda kerem bile daha hızlı döndü çünkü. kısa vadede bu rolde bizim bu oyuncuyu kazanmamız pek mümkün değil, bir sonraki maç yine 90 metreyi kullanması gerekecek. üst üste profesyonel maçlara çıkmadan da bu mümkün değil.
    hücumda bizim oyuncular da genelde ali turap'a pas atmadılar, özellikle torreira. belki de genç oyuncu zorda kalmasın diye top atılmadı ama 10 kişi hücum etmek durumunda kaldık.
    okan hocanın kerem'i sağda oynatma nedeni de acil durumda kerem'i sağ beke kaydırmaktı zaten, skor gelmeseydi kerem sağ beke geçecek gibiydi.
    skor gelince, rakibin de pek tehdidi olmayınca penaltı pozisyonuna kadar herhangi bir değişiklik olmadı.
    bizim verilmeyen 3 penaltımız var, onların tek pozisyonuna çaldılar zaten. böyle de şaibelidir lig.

    bu düzende barış alper'den sağ bek olur fakat ali turap'tan biz zor verim alırız. nedeni basit zaten, şuan için barış'ın önündeki alanı kullanma yeteneği ile ali'nin fiziksel durumu göz önüne alınırsa cevap ortaya çıkacaktır.

    ali turap için bitmiş bir şey yok, ferdi kadıoğlu da kendisiyle aynı fizikte. ama o üzerine koya koya seviye atladı, ve oynayarak bu seviyeyi atladı. puan kaygısı olmayan bir yerde ali'nin düzenli olarak forma giymesi lazım. bekleyerek olmayacak bu iş.
    bir oyuncu fiziksel olarak kendisini yeterli hissetmezse ürkek oynar, ali turap tam da onu yaşadı. sürekli basit oynadı, çok az risk aldı. hücumda biraz daha aktif olmasını beklerdim, alt yaş gruplarında yapıyordu çünkü. savunmayı da bırakmak istemedi, çünkü gitse dönemeyeceğini düşündü büyük ihtimalle.

    maçı kazansak yine aynı şeyleri yazacaktım, son dakikalara kadar önde götürdük zaten.

    okan hoca oyunu değiştirebilir miydi ona bakmak lazım, boey satılırsa fiziksel olarak en yakın oyuncu barış alper var. akademiden oyuncu alıp a takıma koyamamak da üzücü durum, puan kaybından da daha fazla üzdü bu durum. geçmiş olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın