resim
Barış Alper Yılmaz
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:24
Boy:1.86
Uyruk:Türkiye
  • 3412
    7 ocak 2024 galatasaray konyaspor maçı ile birlikte, sol bek pozisyonu için oldukça uyumlu bir performans daha sergilemiştir. çok mutlu oluyorum şu çocuğun en ihtiyacımız olan anda çıkıp böyle başarılı olmasına.

    barış, maçta birçok olumlu performans sergiledi. örneğin, 58 kez topla buluşarak oyun alanında sürekli aktif kaldı. yüksek konsantrasyon seviyesi takım için çok değerli. 35 pasın 24'ünde başarılı oldu, "zamanla oyun kurucu bek pozisyonuna evrilebilir mi acaba" düşüncesi yaratmıyor değil bende. tabi bunun için elimizde bir veri yok, bu sadece benim hayalim. çünkü gerçekleştiği takdirde galatasaray için büyük bir fırsat olacak bu. çok hırslı ve azimli olması, oyun kurucu bek olarak başarılı olacağına inanmamı sağlıyor. maalesef bir kez adamını kaçırdı ama bu normal. top çalma konusunda da başarılıydı, 3 kez top çaldı. hava toplarında da 4/6 oranla başarılıydı ve zemindeki ikili mücadelelerin yarısını kazandı.

    negatif yanlarına gelince, henüz bu pozisyonda 5-6 maç oynadığı için yorum yapmak hoş karşılanmaz. o nedenle negatif yönlerinden bahsedecek olursak; ofansif veriler önemli. 15 top kaybı yaparak rakibe ani atak fırsatları tanıdı. ayrıca, orta açma konusunda da etkisizdi.

    kısacası, oyuncumuz şu anda galatasaray için büyük bir nimettir. gelecekte hatalar yaparak gol de yedirebilir, ama ne olursa olsun "bu oyuncudan sol bek olmaz" demek doğru olmayacaktır. hatasında da yanında durabilmek dileğiyle.
App Store'dan indirin Google Play'den alın