resim
Halil İbrahim Dervişoğlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Santrfor
Yaş:24
Boy:1.83
Uyruk:Türkiye
  • 2777
    kendisini forvet olarak düşünmek büyük bir hata, hiçbir zaman da forvet emareleri vermedi.
    sahte 9, sağ, sol açık üçünden birinde değerlendirilmeli. gol sezgisi yüksek, ceza sahası koşuları iyi, ayağı düzgün, dar alanda top tutabilen, hatta o dar alandan çıkabilen oyuncu.

    kendisini herkesin gözünde bu kadar geri götürmesinin en büyük sebebi, takımdaki birinci ve ikinci döneminde de topla ne zaman vedalaşacağını bilememesi. iki kişi geçip dar alandan çıkarken gaza gelip üçüncüye de niyetlenip duvar çarpıp yere düşmesi. halbuki birinci veya ikinci adamı geçtikten sonra hızlıca ayağından çıkarsa brezilyalı muamelesi görür bizim ligde. bu da temel olarak iki sorununa işaret ediyor. birincisi yetenekli ama mental olarak zayıf.* ikincisi barış alper’de de bahsettiğimiz başını kaldırmama-saha görüşü sorunu. barış bunu çalışkanlığı ve yüksek özverisiyle telafi etmeye çalışıyor fakat halil herhangi bir özveri göstermediği için genelde, çalım falan iyi atıyor da işte kapasitesi bu kadar tarzı haklı eleştirilere maruz kalıyor.

    https://beinsports.com.tr/...atel-adana-demirspor

    şu maçta sağ açıkta kendisini çok beğenmiştim oyuna girdikten sonra.

    kendisinin yerinde olsam, hazır galatasaray arayıştayken mertens’in halefi olmaya oynardım. dries’e yapışır, presinden saha görüşüne, nefes kontrolünden rakibi kandırma-uyutma tekniklerine kadar her şeyi öğrenmeye çalışırdım.

    çalım yeteneğin var, pas ve orta yeteneğin var, kutuya koşu ve gol sezgisi var, biraz saha görüşü ve pres tekniklerini öğrense çok başka bir oyuncuya dönüşebilir.

    ha bunlar olur mu ? hiçbir fikrim yok, yedekten ileri gitmeye niyeti varsa belki. yakın arkadaşlarından kerem’i* örnek alsa biraz, şimdiye gelişimini yarılamıştı belki de.
App Store'dan indirin Google Play'den alın