• 24
    2023-24 sezonunda galatasaray'dan sonra sıkı şekilde takip ettiğim tek takım.

    oynadıkları maç saatinde ekstra bir iş olmadığı sürece veyahut dün olduğu gibi maçları hafta içi gece yarısı başlamadığı sürece neredeyse hiçbir maçlarını kaçırmadan izledim. teknik direktör michel'in başardığı iş ve oluşturduğu takım çok büyük takdiri hak ediyor.

    son 3 sezon transfer bilançoları yalnızca 15 milyon euro ekside. bugünkü kadrodan satacakları tek oyuncu ile bu eksiyi kapatmaları mümkün ki şampiyonlar ligine direkt olarak katılmamaları bu andan itibaren büyük mucize olur. 2016'da leicester'ın başardığı iş içinde bulunduğumuz yüzyılın en büyük futbol mucizesiydi. fakat girona'nın bugün yaptığı da en az leicester'ın başarısı kadar büyük.

    beş büyük lig arasında la liga, güç dengesinin belki de en keskin biçimde ayrıldığı lig. (fransa'yı saymaya gerek yok) real madrid, barcelona ve atletico madrid üçlüsünün sürekli olarak süpürdüğü, sevilla'nın ise son yıllardaki düşüşüne kadar düzenli olarak avrupa'da kupalar kazanarak meyve aldığı bir ortam mevcut. sürprizlere en kapalı, gelir dengesinin en farklı olduğu liglerden birisinden bahsediyoruz.

    girona hikayesinde özel olan bir diğer taraf ise gerçekten büyük imkansızlıklar içerisinde mevcut başarılarını yakalamalarıdır. kulübün antrenman yaptığı bir tesisi dahi yok. la liga'da mali anlamda toparlanabilecekleri kadar uzun soluklu ve başarılı bir serüven bu sezona kadar yaşamadılar.

    başkanından çaycısına emeği geçen herkese helal olsun. son yıllarda gerçekten böylesi bir ''takım'' izlemedim. mükemmel işleyen bir makine gibiler. yolları açık olsun. dilerim seneye şampiyonlar liginde karşılaşırız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın