• 1757
    bi 10 seneye kadar çok çok iyi yerlerde olacağını düşündüğüm güzel ülkem. şu ukraya-rusya savaşı sonlansın, görürüz emarelerini. untulmaya yüz tuttu ama şu an çok tehlikeli sularda yüzüyor dünya. rusya, orada ukrayna ile değil, ab ve abd ile savaştığını düşünüyor. bu yüzden geri adım atmıyor. kayıp verdikçe daha da hırslanıyorlar. garibim ukrayna’nın durumu daha beter. zaten topraklarının 20%’sini kaybetmiş durumda. erkeklerinin çoğu savaşta, yurtdışına çıkma yasağı var ve artık gençlere hatta engellilere bile üniformayı giydirmeye başladı. halk yorgun durumda ve genç nüfusunu her geçen gün kaybediyor. milyarlarca dolar borçlanmadan falan bahsetmiyorum bile. zaten savaş öncesi de yoksul bir ülkeydi. savaş sonrası en az 30 40 yıl kendilerine gelemeyecekler. savaşın en mazlum tarafı yiğit ukraynalılar bence. tahmin edilenden de fazla direndiler, direniyorlar ama dediğim oldukça dışa bağımlı bir şekilde yaşamlarını sürdürüyorlar. ab ve abd yardımları kestiğinde maalesef çok daha kötü olacak. bu savaşın onlara tek faydası milliyetçilik duygusunu körükleyecek bir hikayeye, kenetlenmeye ihtiyaçları vardı, savaş onu sağladı.

    türkiye’ye dönelim. içimden bi ses, bu savaşın bu topraklarda biteceğini söylüyor. eğer bunu becerebilirsek hak ettiğimiz yerlere geliriz. kimsenin tatavasını çekmek zorunda olmayız.

    koskoca 2. dünya savaşında, dünyanın orta yerinde olup da etliye sütlüye karışmayan bir ülke olarak, bence bu barışa imza atacağız. bu ülke bunu sonuna kadar hak ediyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın