resim
Hakim Ziyech
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:31
Boy:1.80
Uyruk:Fas
  • 1637
    ziyech hakkında "bir maç var bir maç yok" diyen galatasaraylıların özel hayatlarında da son derece iyimser ve hayata karşı son derece olumlu bakış açısına sahip bireyler olduğunu düşünüyorum.

    ziyech esasen "bir maç var bir maç yok" futbolcusu dahi değil. ziyech 65-70 dakika sahada kalabildiği (oynayabildiği değil, sahada kalabildiği) maçların 2-3 dakikasında bir şeyler yapmaya çalışıp, sahada kaldığı diğer sürece boyunca yokları oynayan, sahada 65-70 dakika (en fazla) kalabildiği bir adet maçtan sonra en az iki hafta dinlenme ihtiyacı hisseden bir futbolcu. ziyech yani ayda 1, bilemedin 2 maçta var. "var" dediğimde şu: sahada. sahada bulunuyor, o kadar. paşa gönlü olursa, yorgun değilse, top ayağına oturursa, karşı tarafın kalecisi vasatsa, bir şeyler yapabiliyor hakkını yemeyelim. ama bu kadar. bunun karşılığında kazanmak istediği yıllık ücret ise 3.5 milyon euro. "çok uygun şartlar altında bonservissiz aldık" diyerek içimizi soğutmaya çalışıyoruz ama yıllık ücretine dair oturup düşünmek hiçbirimizin işine gelmiyor.

    ziyech'in şu hali ile sezon sonuna kadar takımda kalabilmesinin tek bir yolu vardı; o da şampiyonlar liginde gruptan çıkmak. şampiyonlar ligi arenasında olan paranın 10%'u bile uefa avrupa liginde yok. uefa avrupa liginde yer alan bir galatasaray için ziyech sadece lüzumsuz, faydasız bir lüks eşyadan ibaret. haziran 2022'de anlaştığımız ve sadece 2.8 milyon euro bonservis bedeli ödemeyi taahüt ettiğimiz konyaspor bile ödeme yapmadığımızdan dem vurup bizi mahkeme ile tehdit ederken, ziyech ile 2023-2024 sezonuna devam etmek korkunç bir hata olur. bonservis ücretini geciktirdiğimiz abdülkerim bardakcı'nın yaptıkları ortada. hakim ziyech'in durumu da ortada. biz zaten 2023 yazında rotamızı lükse, şatafata, sükseye kırararak bir hata yapık genel anlamda. bu hatalardan tek tek arınma zamanına yaklaşıyoruz ve bunu mutlaka yapmalıyız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın