resim
Ernesto Alexis Vega Rojas
Takım:Toluca
Mevki:Santrfor
Yaş:26
Boy:1.73
Uyruk:Meksika
  • 11
    (bkz: skills videosu izledim de geldim)

    transfer edeceğimiz iddia edilen meksikalı oyuncu. 2022 dünya kupasındaki etkisiz oyunuyla hafızalarda yer ediniyor. gerçekten de o kötü meksika takımının en iş yapmaz oyuncularındandı. aslında yeteneği var, bir şeyler yapar diye bekliyorsunuz olmuyor.

    oyuncunun 6 ay sonra sözleşmesi bitiyor ve bu sıkıntıdan dolayı bu sezon yeteri kadar süre bulamamış. bundan önceki sezonlar takımın as oyuncusuymuş.

    oyuncu sol açık, forvet, yardımcı forvet gibi çeşitli mevkilerde oynayabilen profil. eğer transferi olursa bence yol gösterici anlamında 3 durum var.

    1) sol açık olarak düşünülüyorsa zaha yolcu gibi. zaten son maçlar yedeğe düştü, devre arası orada değişiklik olabilir anlamına geliyor. zaha, kerem, vega o bölge için lüks kaçar.

    2) yardımcı forvet olarak düşünülüyorsa 10 numara transferi rafa kalkar. okan hoca bi 6 numara daha alır ve 4-4-2 vari oyununa devam eder. zaten mauro icardi hammurabi kanunu gibi 90 dakika oyundan çıkamazken veya çıkması teklif dahi edilemezken yanına bir profil düşünülüyor. bakambu da çift forvet oynayabilen biriydi ve okan hoca maçların sonuna doğru bu ikiliyi beraber kullanmaya başladı. maalesef takımımızda icardi’siz hiçbir senaryo düşünülmediği için hep ona bağımlı hamleler yapılıyor. yarın bir gün icardi uzun süre olmazsa güvenilir bir plan olmadığı için adam sakat sakat oynamaya devam ediyor. bana göre yanlış bir strateji. vega hamlesi de icardi ile beraber oynayabileceğinden dolayı gidilen bir hamle. icardi kutuda beklerken vega 2-3 bağlantı rolünü yapmakla görevlendirilecek.

    3) bakambu gönderilip de yedek forvet olarak kendisi düşünülüyorsa felaket kötü bir hamle olur. zaten hücumda fuleli ve hareketli oyuncu sayımız azken o tip birini gönderip açık alanda etkisiz birini almak direkt eksi yazar. böyle bir durumun olmayacağını umuyorum.

    bence tek forvet olarak trabzonspor ayarında bir oyuncu. bizim seviyemizin altında. ancak solda veya yardımcı forvet rolünde iş görebilir. topsuz oyunu ve pres gücü yüksekse kadromuza uyabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın