• 8184
    dün son 25 yılda, kazandıkları 6 şampiyonluğu ve kaçırdığı şampiyonluklardaki durumlarını, sadece majör maçlarda yapılan hatalar ile incelemeye çalıştım. çok teşekkür eden arkadaş oldu öncelikle okuyan herkese teşekkür ediyorum. gözden kaçıran arkadaşlar için tekrar buraya yazıyı koyuyorum. (bkz: #3805847)
    bugün ise 29 aralık 2023 galatasaray fenerbahçe maçı dolayısıyla fenerbahçe’nin bu finalde nasıl bize rakip olmaya hak kazandığını ele alalım. hele fenerbahçe yönetimi sanki bu finalde olmayı haketmeyen kulüp bizmişiz gibi davranıp, maç öncesi klasik birlikte basın toplantısına katılmayacaklarını belirtmeleri dolayısı ile bu finalde nasıl yer aldıklarını yazmak için tetikleyici neden oldu.
    özellikle gökhan dinç-haluk yürekli bugünki spor gecesi programında yaptığı bu hatırlatma için teşekkürler onlardan feyiz alarak bu yazıyı paylaşmak istiyorum.
    öncelikle en sonda söyleyeceğimi, en başta söyliyeyim; eğer 2022-2023 türkiye kupası finali galatasaray ile fenerbahçe arasında oynandaydı muhtemelen o maçta da bir üç daha atıp toplamda bir sezonda 3x3=9-0 ile sezonu kapatacaktık. fakat 6 senedir fenerbahçe başkanlığı yapan ali koç ve yönetimi bu hezimetin, ligdeki hezimetten sonra iyice altından kalkılmayacak bir durum olduklarını bildiklerinden dolayı iki yola başvurdular:
    1. kendilerinin en rahat finale çıkacağı senaryo: fenerbahçe’nin sadece geçen seneki türkiye kupası fikstürünü inceleyince tek ayaklı maçlarda tamamen içeride bir fikstür, çift ayaklı tek maç sivasspor ve finalde başakşehir. dip ve önemli bir not, fenerbahçe’nin final yolunda herhangi bir derbi olma ihtimali yoktu. beşiktaş, beşiktaş ve son şampiyonlardan olma sebebiyle başakşehir tamamen galatasaray final yolundaydı.
    2. karşılarında galatasaray’ın olmayacağı bir senaryo: esas kritik nokta buydu. 5 nisan 2023 galatasaray istanbul başakşehir maçı
    bu maçta bizi öyle bir doğradılar ki, başakşehir’in attığı ilk golde ofsayt vardı, ikinci golünde fazla ayak kalkması dolayısı ile endirekt serbest vuruş vardı, ayrıca bizim net penaltımız verilmemişti. biz ise hakeme rağmen yenebilirdik, yenmeliydik fakat bazen olmayabiliyor ayrıca biz hakemi yenmek zorunda değiliz.
    her neyse, günün sonunda süper kupa finalinde karşımıza çıktılar. her şeyi o kadar riske atmak istemiyorlar ki 2023-2024 sezonu ligde tek kaybettiğimiz ve net penaltımızın verilmediği maç olan 11 kasım 2023 hatayspor galatasaray maçı var hakemi olan amigo derecede fenerbahçeli olan emre malok bu süper kupa finaline atanıyor.
    artık gerçekten tuz o kadar koktu ki, normalde bu finalde karşımızda olmaması gereken takım; bir çok manipülasyon ile kupa almaya çalışıyor.
    dün de söyledim, eğer bu pislikler devam ederse minör hatalar dahil hepsini paylaşacağım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın