• 179
    1996 yılında bitime iki hafta kala oynanan bir maç vardı. lider trabzonspor, takipçisi fenerbahçe'ye trabzon'da 2-1 yenilmiş ve şampiyonluğu rakibine kaptırmıştı. uzun yıllar aradan sonra şampiyonluğa bu denli yaklaşan trabzonspor'un tekrar zirveden uzak yıllara dönmesindeki en büyük etken tartışmasız bu maçtır. eğer o maçı trabzonspor kazanıp şampiyon olsaydı, o günden bugüne kadar geçen 14 yıllık süreçte 2-3 şampiyonluk daha alabilirlerdi.

    bu denli bir psikolojik yıkımla, klübün neredeyse 10-15 yıllık seyrini değiştiren maçın intikamı, kimse kusura bakmasın ama ziraat türkiye kupası finali olamaz.

    trabzonspor'un kupa finalini kazanarak edindiği başarı elbette yadsınamaz. ancak bu başarıyı, çok daha büyük bir intikamı almak yolunda bir itici güç olarak kullanmaları lazım. bir daha böyle bir fırsat yakalayamayabilirler. trabzon gibi hisli ve hırçın bir şehirde, kupa şampiyonluğu kutlamalarının 24 saat süreceğine ve bu büyük hesabın kapatılmasına dönük olarak odaklanmanın takıma tam şekilde yansıtılacağına ben eminim.

    son hafta yapacağını yapıp kendi psikolojisini darmadağın eden takımdan intikamını almasını bekliyorum. bakın, ümit ettiğimden ya da can-ı gönülden dilediğimden değil, trabzon gibi bir şehirden tam da beklenecek bir olay olduğundan bahsediyorum.

    yapamazlarsa da umrumda olmaz yani, o kadar da değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın