• 6
    acı ama gerçeği söyleyelim; bu ligin kuruluş amacı premier ligle mücadele etmek kadar, bizim gibi takımları da saf dışı bırakmak. tamamen büyüklerden oluşan ve gelirlerin küçüklerle paylaşılmadığı bir sistem. adamlar galatasaray, villareal, porto vs. gibi takımlardan kurtulmanın peşindeyken biz girelim hevesindeyiz.

    kurulduğu takdirde galatasaray'ın alınacağını düşünmüyorum. ayrıca 40 yılda bir üst sıraya oynayacağımız gerçeği de kimseyi tatmin etmez.

    edit: kulüpler sıralamasında 55. sırada olduğumuzu da hatırlatırım. misal bu organizasyona asla alınmayacak betis, ferencvaros, paok, rangers, basel, braga, slavia prag, gent, kopenhag, lask, young boys gibi takımlar bizden üstte. son 10-15 senedir belki hiç ilk 20 içine dahil olmamış bile olabiliriz.

    ingiliz takımları alınmazsa bayern, real, paris, inter, leipzig, roma, barcelona, sevilla, dortmund, atletico, juventus, napoli, leverkusen vs. ilk adaylar. yani bize fazla büyük gelecek bir ortam.

    edit2: 3 ligden 64 takımdan oluşacakmış. ligler star, gold ve blue. neye göre takımları gruplara ayıracaklar bilmiyorum. 64 takım eşit olarak 3 lige dağılmıyor zaten. ayrıca yılda 14 maç olacaksa kim kimle oynayacak kura çekecekler galiba. formatı saçma geldi. en iyi ihtimal 2. lig statüsünden başlarız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın