resim
José Mário dos Santos Félix Mourinho
Görev:Teknik Direktör
Takım:Fenerbahçe
Yaş:61
Uyruk:Portekiz
  • 227
    louis van gaal'in ciragidir.

    ikisi 1997 de beraber calismaya baslamis, ancak bu is birliginin baslangici tatsiz olmus. van gaal 1997'de fc barcelona teknik direktörlügüne getirildiginde, yeni kulübünde yaptigi ilk islerden birisi, o dönem kulübün scoutu olan jose mourinho'nun isine son vermek olmus.

    portekizli bu karara karsi cikmis. van gaal anlatiyor: "mourinho cok kizmisti. ‚bu ne demek oluyor, biz gecen yil üc kupa kazandik, ve siz beni kovuyorsunuz’ diyordu".

    van gaal'in tepkisi su sekilde olmus: "ben direnc (karsi cikanlarin) hayraniyim. asistanim olabilirsiniz.". hollandali, 34 yasindaki portekizliyi antrenörleri arasina almis, ve mourinho'nun görevi de bir sonraki rakibi analiz etmek olmus. van gaal mourinho’nun analizlerinden cok memnun kalmis ve kendisiyle özel olarak ilgilenmeye baslamis.

    van gaal söyle devam ediyor: „o zamanlar cok mütevaziydi. analizleri cok iyiydi. oyunu anladigini hemen görebiliyordum. bu isi nasil yapmasi gerektigine dair egittim onu. cünkü ben, futbolu diger tüm antrenör ya da insanlardan farkli görüyorum.“

    niye ayrildiklari hakkinda ise sunu söylüyor van gaal: „asistanim olarak, antremanlari benim ona verdigim direktiflere gore yürütmesi gerekiyordu. asistanlar bununla yükümlüdür. eger öyle yapmazlarsa, kizarim. üzgünüm, ama bunun baska yolu yok. mourinho, kazanmaya endeksli antremanlari yürütüyor. ben ise, güzel futbol oynayip kazanmak icin. benim yolum daha zor olani.“

    bkz: #380104
App Store'dan indirin Google Play'den alın