resim
Edin Džeko
Takım:Fenerbahçe
Mevki:Santrfor
Yaş:38
Boy:1.93
Uyruk:Bosna-Hersek
  • 682
    edin dzeko ilerlemiş yaşına rağmen kolay kolay maç kaçırdığını hatırlamadığım bir futbolcu. oldukça profesyonel yaşayan ve kendisine iyi bakan bir isim. tabi uzun yıllardır oynadığı takımlar kendisini ekonomik kullanıyordu. mesela geçtiğimiz sezon ınter'de çok sayıda forma şansı bulsa da dakika ortalaması sadece 55'ti. fenerbahçe'de çok fazla ilk on bire çıkıp çok fazla sahada kaldı. tabi lig ve avrupa kupası görece daha zayıf olsa da bir miktar yıpranma yaratmış olabilir.

    24 aralık 2023 fenerbahçe galatasaray maçı sakatlık haberleri düştü. fenerbahçe'de gökhan gönül şoku kıvamında bir habere söz konusu olması muhtemel. yalnız haber gerçekse umarım gerçekten oynamaz, yerine oynayacak michy batshuayi belki savunmamız açısından daha yıpratıcı bir isim gibi görünebilir ama bence dzeko'nun yokluğu deplasman oyununda daha kritik olacaktır.

    nedenini açayım; fenerbahçe hücumunun hemen hemen her şeyi. pivot olabilen, hatlar arasında top alabilen, hava topu hakimiyeti olan ve alan boşaltabilen bir isim. zaten boşalttığı alanlara giren sebastian szymanski ve irfan can kahveci'nin gol sayıları da ortada. fenerbahçe'nin kötü oynadığı, istediği oyunu sahaya yansıtamadığı tüm maçlarda dzeko'nun topla buluşma sayısı bir hayli az kalmış maçlar. bunun en bariz örneği abdullah avcı yönetimindeki trabzonspor'un 4 kasım 2023 fenerbahçe trabzonspor maçında yaptıklarıydı. orta alanda ve savunma arasında dzeko'yu tamamen pasifize ettiler ve fenerbahçe'nin etkinliğini kırdılar. bunların yanında bizim gibi sert bir ön alan presi yapan takıma karşı uzun topla çıkma imkanı sağlaması da rakip takım için konfor alanı yaratır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın