resim
Bradley Locko Banzouzi
Takım:Stade Brestois
Mevki:Sol Bek
Yaş:22
Boy:1.80
Uyruk:Fransa
  • 20
    defansif meziyetleri çok güçlü, ikili mücadelelerde ayakta kalan, top sürme becerisi yüksek olan fransız genç sol bek.
    defansif özelliklerinin aksine hücum gücü pek yüksek olmayan bir oyuncu, ama kanadı 90 metre tek başına kullanabilecek bir fiziksel kapasiteye sahip, çok fazla ince işler yapamasa da ayağı da temiz olan bir oyuncu.

    stil olarak beşiktaş'ın eski sol beki nskala'ya benziyor diyebiliriz, boey'in sol bek versiyonu desek de yanılmış olmayız. boey'in defansif olarak türkiye ligi'nde yaptıklarının daha iyisini fransa ligi'nde yapıyor öyle söyleyeyim.

    okan hocanın stiline yüzde yüz uygun bir oyuncudur. aşırı kapanan takımlara karşı hücumda yeterli olmayabilir, bir kanat boey diğeri locko bazen buradan açmak kolay olmaz.
    zaten çok iyi bir set oyunumuz yok. hücumda zaha ile uyumlu olmaz bu da bir gerçek. oyun planından kaynaklı bir durum bu, oyuncular ile alakalı değil, oyuncu tipleriyle alakalı durum.

    oyuncu hakkında beklentilerini doğru ayarlamak lazım. oyuncular hakkında pek yorum yazmak istemiyordum ama okan hocanın oyun stilini artık o kadar iyi anladım ki, hangi oyuncunun faydalı hangisinin de işe yaramayacağını çok rahat ayırt edebiliyorum.

    basit bir örnek vereceğim, önde yoğun baskı yapıyoruz, sol bekte locko var, rakip takım bizim sol beke doğru uzun top attı. locko'nun fiziksel özellikleri hava toplarında bize zaafiyet yaratır mı? bu adam fiziksel olarak çok sağlam, havadan yerden geçilmiyor kolay kolay. dolayısıyla bu açıdan uygun bir oyuncu, yani yapılan ön alan baskısını atılan bir uzun topla heba etmez.

    yaşı daha çok genç, elbette defansif olarak pozisyon alma hataları olacaktır. adekugbe gibi geriye kaçan değil, rakibe agresif şekilde yapışan bir oyuncu.
    hücumda çok fazla skor katkısı beklememek lazım, zaten kerem ve tete'ye orta açıyor sol beklerimiz, dünyanın en iyi orta açan adamını da alsak gol olmayacak, bu konuda da gönlüm rahat.

    bir detay daha var, yabancı sınırı. muslera'yı yedek bırakmayacaksak sol bekin yabancı olması zaruri mi buna da bakmak lazım. sol bek yabancı olursa merkez orta saha yerli olmak zorunda olacak. yani bir yerlerden bu yabancıyı kısmak gerekiyor, aksi halde gelen oyuncu yedek bekleyecek.
    tekrar altını çizmek gerekirse, bu oyuncu okan hocanın oyununa aşırı uygun bir sol bek. her oyuncu sağlık sorunu yaşayabilir, bir süre adaptasyon sorunu olabilir, kişilik olarak nasıl biridir bir fikrim yok. ama köken olarak boey ile aynı yerlerden gelen birisi.
    artıları eksileri bunlar, bugün real madrid'in sol beki mendy ile aynı seviyede bir oyuncu yani.
    oyuncuyu alır 20'ye 30'a satarız gibi bir durum da olacağını sanmıyorum, performans olarak çok iyi katkı verir ama hücum olarak çok seviye atlaması lazım, bunun da olacağını pek sanmıyorum.
    teknik direktör olarak okan hoca uzun süre devam edecekse, ben olsam tereddütsüz alırım bu oyuncuyu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın