• 6
    şampiyonlar liginin yeni formatı eğer 23-24 sezonunda itibaren uygulanmış olsaydı wild card uygulamasından gelecek iki takım chelsea ve liverpool olurdu. yani ingilizler 6 takımla temsil edilirdi. yeni formatta 36 takım olduğuna göre ekstradan gelebilecek 2 takım daha var. yani bana göre katılma zorluğu çok da değişmedi. hala aynı, bu sezon şampiyon olsak bile playoff oynayacağız. ama ülke puanında eskisi gibi büyük sıkıntı yok. 2 sezon sonra şampiyon olduğumuz her sene bu turnuvadayız.

    eski formatın grup aşaması büyükler açısından epey sıkıcı geçiyordu. zaten dikkat ederseniz united'in çıkamaması dışında gruplarda bi sürpriz yok. diğer büyükler zaten elini kolunu sallaya sallaya çıktı. şimdi her grupta 9 takım var ve sadece ilk 2 direkt çıkacak. 3-4-5-6 playoffları oynayacak, 7-8-9 direkt elenecek. daha eğlenceli ama bir o kadar da karışık olacak bir format gibi gözüküyor.

    avrupa büyükleri daha fazla büyük maç, daha fazla gelir istiyorlardı. uefa bu formatla kısmen ona izin verdi. perez başkan tayfasını bu keserse avrupa süper liginden vazgeçerler. kesmezse gelirler daha da atmazsa avrupa süper ligi kaçınılmaz olur.

    edit: olayı bilmiyormuşum, oha elmander sağolsun aydınlattı. takımlar 4 torbaya ayrılacakmış. her takım kendi torbası da dahil her torbadan 2 takımla 1 içeride 1 dışarıda oynayacakmış. puan sıralaması da grupta değil 36 takımlı ligde olacakmış. yani grup falan hiç yok. bunun sonucunda ilk 8 direkt çıkacak, 9-24 arası playoff oynayacakmış.
App Store'dan indirin Google Play'den alın