• 25
    bu işin buralara geleceğini herkes gün gibi biliyordu. şimdi kimse kusura bakmasın herkesin eli kanlı bu olayda.
    hakemlerin bile eli kanlı.
    hakemler neden sevilmez? taraftarı olduğun takımın maçlarını iyi yönetemediğini düşündüğün için. peki bu hakemler daha iyi maç yönetsin diye var getirildi mi? var sonrası hakemlik nereye gitti? tamamen çöplük oldu. çeteleştiler ve gücün karanlık tarafına hizmet ettiler. kamuoyu nezdinde hatalı kararlara imza atan hakemler ceza almadı ve canı yanan takımlar tarafından düdük astırıldı. ali palabıyık, mete kalkavan son örnekleri. peki orta hakemliği bırakıp var hakemi olanlar çok mu hırlı? zaten ip orada kopuyor. kendi aralarında devrecilik varken adalet beklediğin adamlar sapıtıyor.
    mhk bir zümrenin elinde, tff bir zümrenin elinde, pfdk bir zümrenin elinde. herkes kadrolaştıkça kadrolaşmış ve adaleti olmayan, sadece birileri üzülmesin diye yönetilen kurumlar olmuş. daha bu yıl biz lale orta faciasını yaşamadık mı?
    bu yazdıklarımı hakemi dövdüler savunma olsun diye yazmıyorum. bilakis nedenlerini sıralamaya çalışıyorum.
    zamanında hakemler de insandır hata yapabilir gibi saçma bir bildiri yayınlamak yerine fahiş hata yapan hakemlere yeterli cezalar verilseydi hakemler de maçlarda daha gayret göstereceklerdi.
    sonra öyle oldu böyle oldu biri silahım olsa vururum dedi öteki avm'de gördüğünüz hakemleri şapalaklayın dedi ve halil umut meler bir maç sonu hunharca dövüldü.
    şapalak için hedef gösterene tff yılın centilmenlik ödülünü verdi, şapalağı yapıştırana da centilmenlik ödülü verdi.
    şimdi bu işte en suçsuz günahsız taraftarsa yine cezayı taraftar çekecek. adamlar yazıyor, çiziyor, oynuyor ve her şekilde kendilerine zararı dokunuyor.
    neymiş türk futbolu batmış da yok kötü olmuş falan fıstık.
    ya zaten türk futbolu batık, saha zeminleri berbat, adalet yok, teknoloji yerlerde, tesisleşme 20 yıl öncesinden kalma.
    hakem dövmek bunun uç noktasıydı o da oldu. bu memlekette olmaz denilen ne varsa oluyor. üstüne milat olur diyoruz bu sefer milat olmaktan çıkıyor alışkanlık haline geliyor.
    bunun sonu nereye varacak bilmiyorum ancak eğer hakemler bu olayı koz bilip kendilerini dokunulmaz ilan ederlerse işte o zaman daha vahim sonuçlara gebe olur her şey.
    düzeltmeye mhk ve pfdk'dan başlamak gerek. liyakati olan, tarafsız olan adil insanlarla iş yürütmeleri şart. yoksa bu olay fenerbahçe-galatasaray derbisi ile unutulacaktır ve bu düzen olduğu gibi devam edecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın