resim
Sacha Boey
Takım:Bayern
Mevki:Sağ Bek
Yaş:23
Boy:1.78
Uyruk:Fransa
  • 3806
    kendisi hakkında yapılan "çok fazla maça çıktı, yıprandı, dinlendirilmeli" yorumlarına kısmen katılmadığım yetenekli, çalışkan sağ bekimiz. kısmen derken şunu kastediyorum: çok fazla maça çıktı, evet. ama yıprandığını sanmıyorum. boey vücuduna çok iyi bakan profesyonel bir atlet, süper lig ise eften püften bir lig ne yazık ki. kendisini en çok zorlayan sol açık oyuncusunun wilfried zaha olduğunu belirtmişti geçen günlerde, belli ki antrenmanlar maçlardan daha yorucu geçiyor sacha adına. * bu aslında çok güzel bir şey. elimizdeki bu cevheri parlatmamız için çok iyi bir fırsat, zaten maçlarda görüyoruz ki sacha gün geçtikçe kendini geliştirmeye devam ediyor ve git gide premier lig kalitesine yaklaşıyor. ortalarının kalitesini ve asist sayılarını da arttırmaya başlarsa 'elit bek' statüsüne yükselecektir.

    https://gss.gs/Hi8.png

    premier ligde geçen sezon * en çok süre alan oyuncuların listesine baktım. ilk 10da sadece bir sağ bek oyuncusu var, kieran trippier. kieran sacha'dan tam 10 yaş daha büyük. * geçen sezon newcastle united'ın oynadığı 38 maçın 38ine de ilk 11de çıkmış ve ortalama 88 dk sahada kalmış. * bunun yanında efl cupta da 7 maçta 525 dk süre almış. premier ligdeki bu 38 maçında 1 gol 7 asist ile oynamış. bu sezon * ise henüz 14 hafta geride kalmış olmasına rağmen yine 7 asiste ulaşmış bile.

    https://gss.gs/xnM.png

    sacha ise galatasaray ile trendyol süper ligde 31 maça çıkmış, ortalama 87.5 dk sahada kalmış ve 1 gol 4 asist ile oynamış. bu sezon da 14 maçımızın tamamında ilk 11 çıkıp 90 dk görev aldı. henüz ligde gol ve asist katkısı yok.

    https://gss.gs/Ci6.png

    demem o ki sacha hali hazırda premier lig seviyesine çok yakın bir oyuncu, tek eksik sayılabilecek yanı skor katkısı, ki geçen sezonki 5 gole doğrudan etkisi ve bu sezon 20 eylül 2023 galatasaray kopenhag maçında attığı gol bu yönünü de geliştirdiğinin sinyallerini bize vermekte.

    bu çocuk oynadıkça gelişecek. kendisinden 10 yaş büyük trippier en az sacha kadar süre alıyor ve fiziksel olarak çok daha zorlayıcı bir ligde oynuyor. sacha'nın hedefinin fransa milli takımı * ve epl olduğuna eminim. dolayısıyla artık kendisi hakkında "her maç ilk 11 çıkıyor, sürekli 90 dk oynuyor, çok yoruldu, dinlendirilmeli" vb. entryler girmeyin derim, bu çocuk mümkün oldukça çok oynamalı ki hayal ettiği seviyeye ulaşsın, biz de göğsümüzü gere gere "aslanım boey, helal be" diye yazalım burada kendisi eplnin tozunu attırırken. *

    https://gss.gs/DZg.jpeg

    kaynakça
    [1] https://www.premierleague.com/.../players/mins_played
    [2] malum site *
App Store'dan indirin Google Play'den alın