• 46
    ligden düşmemeye oynayan takımların sezon ortasında çaresizlikten alacağı oyuncuları sezon başı koşa koşa aldırdı. **

    geri kalan yabancıları da iyi savunmacılardan seçti güya. ortada takıma enerji veren, bizi oyunda tutabilen istikrarlı bir savunmamız var mı? tabi ki hayır.

    yarı saha basketbolu oynamak istediğini gösteren seçimler yaptı. ortada arada bir dahi olsa, gördüğümüz bir hücum organizasyonu mevcut mu? tabi ki hayır. topu alan ne yapsam diye 3-4 saniye düşünüyor. kenara bakıyor. öyle set gösteren falan yok. pardon hakkını yemeyim göksenin köksal’ın sırtı dönük oynadığı bir setimiz var. onu seviyor mitrovic. kırk yıl düşünsek aklımıza gelmeyecek bir plan. aklına sağlık koç.

    pota çevresini iyi savunan bir uzun, takımın skor tavanını yukarı çıkartacak standart bir amerikalı combo guard. yani bu özellikleri taşıyan iki vasat oyuncumuz dahi olsaydı şu an makul bir noktada olurduk. bahsettiğim profilleri de şu başlığa yazan herhangi biri bulur getirir. amerika’ya gidip bir hafta g-league izlememiz yeterli.

    elinde olan türk rotasyonu kalbur üstüydü. almadığı pota koruyucu uzunu sadık emir kabaca’dan çıkarmaya çalıştı. bilin bakalım sadık’ın en problemli yönü neresi? tabi ki savunması. oyuncu yapabildiklerini de yapamamaya başladı böylece. mental olarak yerlerde çünkü.

    buğrahan tuncer’in oyunu yönlendirme, zaman zaman sorumluluk alma çabalarına sezon başından beri el kol yapıyor. yahu daha iyi bir planın var da buğrahan mı engel oldu? buğrahan’dan ne bekliyorsun ya da? agresif dış alan savunması ve ceza şutu falan bekliyorsan buğrahan en son 8 yaşında yapmıştır onu. sonuç olarak ordan da hiç katkı alamadık nerdeyse. buğrahan’da en son isyan etti zaten. koç gitsin diye kurdeşen döküyor.

    sezon ortası da dee bost ile bütün bu saçmalamalara tüy diktiler. artık bu kararı kendisi mi verdi yoksa duayen yöneticileriniz mi onu bilmiyoruz. bir önceki gidişi falan bir yana, 35 yaşında bir dee bost sana saha içinde ne verebilir? 8-10 dakika düzen içinde kalmanı sağlar? yedek oyun kurucun 2 ay sakattır, tecrübeli biriyle idare edeyim hedeflerimden kopmayım dersin. bu takımda ne yok? tabi ki düzen ve hedef. dee bost ve yakın çevresine giden bilmem kaç yüz bin dolar var ama. ya da geçen sezon ortasında oyuncunun aklını çelip elimizden alan asvel oyuncudan kurtulmak istediğinde imdata yetişen karar vericilerimiz de var.

    sonuç olarak, bakmayın karadağ’lı olduğuna, yıllarca fransa’da çalışmış bir koç mitrovic. izleyeniniz var mı bilmem avrupa’nın en şuursuz liglerindendir. atletizm dışında oyun adına görebilecekleriniz sınırlıdır. tamamen günlük performanslar belirler sonuçları. zaten düzen içinde kalmak isteseniz de bunu uygulayacak oyuncular bulmanız zor sahada. ligin şu an en iyi takımı as monaco. avrupa’da hiçbir ligde tutunamayan, koçları çıldırtan mike james orda at koşturabiliyor mesela. genel olarak, azıcık umut vaat edenler amerika’ya sokakta oynasam da olur diye gidiyor zaten.

    liginin bu halini geçtim, oldum olası bize uymayan bir ekoldür zaten fransa basketbolu. yıllar önce erman kunter hem beşiktaş hem galatasaray’da ne kadar başarısız oldu hatırlarsınız. o erman kunter, fransa’da mütevazi bir takımla şampiyonluk almıştı. o zamanlar ligin genel hali çok daha iyiydi. erman kunter de çok daha başarılı bir koçtu. açıp bakalım fransız ekolünden parlayan bir tane koç var mı türkiye’de, ispanya’da, yunanistan’da isim yapmış ? yıllardır fransa milli takımını yöneten vincent collet bir kere dahi tercih edilmedi mesela . hala fransa liginde. şampiyon olduğumuz sene finalde de o vardı. * yıllarca thomas heurteli saha içi lider olarak belirlemişti fransa milli takımı için. seviye oralarda yani.

    söylenecek söz daha çok aslında. ama yeterli bu kadar. nasıl olsa ömer yalçınkaya ile birlikte olağanüstü şube planlamalarını konuşacağımız günler yakın. onları konuşuruz keyifle. tabi canım. hatırlamıyor musunuz önceki yönetiminde nasıl tarih yazmıştık? meşaleleri yakın başlıyoruz. çin liginden koç getirebiliriz mesela. deneyelim ne olacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın