resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 7430
    zaha'dan sonra o kenarda sadece zorlama paslar atan, ayağında top tutamayan, dribling kabiliyeti sınırlı bir oyuncununun göze batmama ihtimali neredeyse yoktu. o yüzden iyi oynasa bile eleştirileceğini düşünüyordum fakat o derece kötü bir sol açık oyunu çıkardı ki, kazımcan'ı bile olduğundan 2 kat kötü gösterdi.

    ortalama pozisyonda kendisinin sol çizgiye olan uzaklığıyla, santrafor icardi'nin sol çizgiye uzaklığı arasında 5 metre fark yok. oyunda en uzak olduğu oyuncu da yine aynı kazımcan. bir sol beke kanat bekiymiş gibi bütün bir koridoru açıp da oyununun kırılmaması beklemek imakansız. 3-4-3 gibi koridoru tek bir oyuncuya bıraktığınız sistemlerde bile öndeki sol forvet oyuncusu bekine bu kadar uzak kalmıyor.

    barış gibi direkt kenar forvet orjinli bireysel bir oyuncuyu bek oynatmak gibi çılgın fikirler dışında şundan faydalanabilecek tek bir bek bile olduğunu düşünmüyorum.

    kaldı ki bu sadece işin taktiksel yanı. teknik olarak zorlama toplarından çıkan istatistikler dışında hiç bir veri bile yok. mevcut sistemde canavar gibi bir 10 numara olmadığı sürece kendisinin solda bir yeri olduğunu düşünmüyorum. oynayabileceği tek mevki sadece deplasmanlarda oynadığımız baskıya dayalı oyunun içindeki 2. forvet rolü.

    (bkz: 2 aralık 2023 pendikspor galatasaray maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın