• 382
    bakın diyorlar ki "işte çoluğumuz çocuğumuz galatasaraylı oluyor, ulan bizi kim fenerli beşiktaşlı yaptı" şudur budur.

    özendikleri takım 1.5 yıl önce ligi 13. bitirmiş, efsanesini kovmuş ve valencia'da bir semt adı olan vasıfsız bir adamla yerlerde sürünüyordu.

    zira şike sezonunda 14-13. sıralarda uzun süre gezinip 8. bitirmişliği var.

    yakın zamanda birçok altıncılığı ve beşinciliği var (2003-04, 2008-09, 2015-16, 2019-20).

    sanıyor musunuz bu kötü neticelerin tamamını hak etti galatasaray? asla. saha içinde dışında paramparça edilirlen, yöneticilerinden sitem dışında hiçbir kötü söz, düşmanlığa sevk cümlesi çıkmadı. efendi efendi başarısız olup, sessizce evimize gittik.

    bu arkadaşlar her başarısız olduklarında taraftarlarını kinle öfkeyle kıskançlıkla hasetle doldurdukça dolduruyorlar. sonra ne mi oluyor? az biraz başarılı olunca şampanya gibi patlıyorlar.

    fenerbahçe'nin son şampiyonluğunun kutlama gecesini hatırlıyor musunuz? sayın yıldırım'ın hareketlerini? o futbolcuların psikolojileri bir daha düzelmedi. değdi mi? o gün bugündür galatasaray zorla eletilmeseydi alamayacakları türkiye kupası dışında 0 kupa. tam 10 buçuk yıl.

    beşiktaş'ın son şampiyonluğunu hatırlıyor musunuz? sayın çebi, daha oynanmamış maç için malatya'yı şike ile suçlamış, tüm türkiyeyi o değersiz kupa için gerim gerim germişti. ne oldu? beşiktaş bugün doğru seçimler yapamazsa çok çok geriye gidecek, daha da küçülecek. geleceği çok karanlık.

    galatasaray'ın 1 tane böyle şampiyonluğunu hatırlayan var mı? sevgiyle kenetlenmekten, iyi top oynamaktan başka hiçbir yakıtı yoktur galatasaray camiasının. 2006 şampiyonluk kutlamasına bakın. sevgiden ve mutluluktan başka hiçbir şey göremezsiniz. 2012 şampiyonluk kutlamasına bakın. engin'in nabzı 180 atarken "fenerbahçelileri de anlıyoruz. şans ellerine geldi, ama kazanamadılar. üzülmesinler." dediğini duyacaksınız.

    kısaca galatasaray, fbjk'den kupa olarak daha başarılı evet. ama bence asıl imrenilen, kazanmayı da kaybetmeyi de, başarıyı da başarısızlığı da gereğinden fazla abartmayan kültürü olsa gerek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın